Dikenli incir, tezgahlarda yerini aldı - OSMANİYE

- Dikenli incir toplanması - Tezgahta dikenli incir satışı yapan satıcı - Pazarda dikenli incir satan Kazım Direk ile röportaj OSMANİYE (AA) - Osmaniye 'de kendiliğinden yetişen ve halk arasında "pabuç inciri" veya "kaynana dili" olarak da bilinen dikenli incir, zorlu hasadın ardından tezgahlardaki yerini almaya başladı.
Yaz aylarında olgunlaşan kaktüslerden toplananan dikenli incir, çiftçinin son yıllarda ekonomik değerini fark ederek ilgi gösterdiği bir ürün haline geldi.Dikenli incir satıcısı Kazım Direk, yaptığı açıklamada, eşiyle birlikte sabahın ilk ışıklarıyla dikenli incirin yetiştiği kaktüs bitkisinin bulunduğu dere ve yol kenarlarına gittiklerini belirtti.
Meyvenin dikenlerinin görünmediğini bu sebeple de maşa ve eldiven yardımıyla toplandığını ifade eden Diker, eve getirdikleri dikenli incirleri temizleyerek satışa hazır hale getirdiklerini söyledi.

Topladıkları dikenli incirleri semt pazarlarında sattıklarını anlatan Diker, şöyle devam etti:"Kırmızı, sarı, turuncu renklerdeki kabuğuyla dikkat çeken incir, zahmetine rağmen tadıyla da hemen herkesin büyük beğenisini topluyor. Meyveyi toplamak zordur. Bu sebeple hasat sırasında maşa ve eldiven kullanırız. İnce dikenleri bir kurşun misali batar. Benim iki kez gözüme battı. Dikenli incirin hasadının zahmetli fakat tadıyla vatandaşların beğenisini kazanıyor. Gelen talepler oldukça iyi. Günlük yaklaşık 100 kilo satıyoruz. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen dikenli inciri 3 liradan satışa sunuyoruz."Diker, her sezon yaklaşık 2 - 3 ton dikenli incir sattığını sözlerine ekledi.
Asad Semt Pazarları 

29 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı