Çin Yurt Dışı Seyahat Ve Turizm Fuarı’na (COTTM) Karşıyaka Belediyesi Katıldı

Çin ' in başkenti Pekin ' de yapılan Çin Yurt Dışı Seyahat ve Turizm Fuarı ' na (COTTM) Türkiye ' den Karşıyaka Belediyesi de katıldı.2013 Çin Yurt Dışı Seyahat ve Turizm Fuarı, Çin ' in başkenti Pekin ' de yapıldı. Fuara 60 ' ın üzerinde ülkeden havayolu şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve turizm acenteleri katıldı.
Karşıyaka Belediyesi Pekin Belediye Meclis Üyesi Turizm Fuarı Cevat Durak 


Farklı ülkelerden toplam 275 standın yer aldığı fuarı, 4 binin üzerinde profesyonel temsilci ziyaret etti. Çin ' de faaliyet gösteren Türk turizm şirketlerinin yanı sıra, Türkiye ' den gelen acenteler de fuarda stantlarıyla yer aldı. Çinli turizm firmalarının ve ilgili yetkililerin ilgisinin yoğun olduğu fuara, İzmir Karşıyaka Belediyesi de katılımda bulundu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, beraberindeki heyetle Çin ' e giderek, turizm sektörünce çok önemsenen COTTM fuarına katıldı. Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ramadan Gezginci, belediye olarak fuara katılım amaçlarının, bir yandan İzmir ' in EXPO adaylığı sürecinde seslerini duyurmak, diğer yandan da Karşıyaka ' ya önemli ölçüde turist çekmek olduğunu ifade etti.

Gezginci, “Karşıyaka dar bir alanda, bir tarafı denize, bir tarafı dağa bakan şirin, sevimli, sanayisi olmayan ama insanıyla, kültürüyle, kültür ve turizm kenti olmaya aday olan bir kent. Bu vizyon ve misyonla, bunu tüm dünyaya tanıtma ve çalışmalarımız sonucunda insanların ' ben Karşıyaka ' yı görmek istiyorum ' demelerini istiyoruz, böyle bir imaj yaratmak istiyoruz ve bu konuda çok iddialıyız” diye konuştu. Karşıyaka ' nın kültür ve turizmin yanı sıra, bir bilim kenti olarak da öne çıktığını belirten Gezginci, “İlçe belediyeler içerisinde belki de tek opera binası olan ilçe Karşıyaka ' dır. Türkiye genelinde iki bilim müzesi vardır. Bunlardan birisi yine Karşıyaka ' dadır” dedi.

2012 ' DE 80 MİLYON ÇİNLİ TURİST YURT DIŞINDAYDI

Çin halkının gelir seviyesi arttıkça, yurt dışına seyahat eden Çinlilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Çin Yurt Dışı Seyahat ve Turizm Fuarı nedeniyle yayımlanan raporda, 2015 yılına kadar, yurt dışına seyahat yapan Çinli turist sayısının 100 milyona ulaşacağı açıklandı. 2012 yılında 80 milyonun üzerinde Çin vatandaşı yurt dışına seyahat etti.
Öte yandan, Çin vatandaşları, Batı dünyasındaki ekonomik krizin de etkileriyle, yurt dışı harcamalarında ABD ve Almanya vatandaşlarını geride bıraktı. Yurt dışına giden Çinli turistler, 2012 yılında 102 milyar dolar harcarken, Çinlilerin ilgisinin yoğunlaştığı ürünler ise özellikle lüks markalar oldu.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı