CHP, Doğalgaz Ve Akaryakıt Zamlarını Yargıya Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin doğalgaz ve akaryakıta yapılan son zamların iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Başkan Tekin, ' İktidar üzerinde bir yaptırımımız olmadığı için yargıya gitmek zorundayız ' dedi.
Akaryakıt Zammı Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Doğalgaz Zammı 


CHP, doğalgaz ve akaryakıta yapılan son zamları yargıya taşıdı. Doğalgaz ve akaryakıta yapılan son zamların iptali için dilekçe vermek üzere İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e partililer de destek verdi. Partililerle bir süre sohbet eden Başkan Tekin daha sonra dilekçeyi vermek üzere mahkemeye girdi. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, ' Sonuç itibariyle bizim iktidar üzerinde bir yaptırımımız olmadığı için yargıya gitmek zorundayız ' şeklinde konuştu.

Daha önce yüzde doğalgaza yüzde 15 oranında zam yapıldığını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ' Öncelikle 6 ay önce doğalgaz yüzde 15 oranında bir zam yapılmıştı. Yine yüzde 20'ye yakın bir zam yapıldı. Yani tüketicinin omzuna yüzde 40'lara yakın bir yük getirildi. Bunu kabul etmek mümkün değildir, doğrusu anlamakta da zorluk çekiyoruz. Sayın Enerji Bakanı bunu Arap Baharı'na bağladı. Şimdi bir an sayın bakanın söylediklerini doğru sayarsak, Yunanistan, Bulgaristan etkilenmezken Türkiye niçin etkilenir? 'Dolar' dediler, verilere baktığımızda dolarda da aynı durum var. Hükümetin gösterdiği gerekçelerin hiçbirinin bir geçerliliği yok ' diye konuştu.

Gürsel Tekin, CHP olarak konuyu yargıya taşıdıklarını belirterek, ' Sonuç itibariyle bizim iktidar üzerinde bir yaptırımımız olmadığı için yargıya gitmek zorundayız. Bu yapılan zamlar önümüzdeki daha yapılacak çok sayıda zammında habercisi aslında dünkü açıklamalar daha da zam geleceğini gösteriyor. Elbette burada hukuksal süreci başlattık. Umut ediyorum ki bu zam olmaktan çıkıp zulüm olan sürecin yargıdan dönmesini bekliyoruz. Sosyal bir devleti tanımlamıştır. Sosyal hukuk devleti, güçsüzleri güçlüler karşısında koruyan devlet demektir. Bu kadar tüketici tükenir hale getirilir mi. Dünkü açıklamalar, daha da zam geleceğini gösteriyor. Biz hukuk sürecini başlattık. Zam olan şeyin, zülüm olmadan yargıdan dönmesini bekliyoruz ' dedi.
6 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı