Atalay: '100 kilometre yol yaparsınız, 100 metresini unutursanız yaptığınız yolu kimse konuşmaz' - ANKARA

Atalay: "100 kilometre yol yaparsınız, 100 metresini unutursanız yaptığınız yolu kimse konuşmaz" - ANKARA - Taşeron düzenlemesi dışında kalan işçilere kadro talebi ile düzenlenen toplantı - Türk - İş Genel Başkanı Atalay'ın konuşmasıTürk - İş Genel Başkanı Atalay: - "(Taşerondan kadroya geçişler) Tüm kurumlarda barışı ve huzuru sağlamak istiyorsak, KİT'ler dahil dışarıda kalanların tamamını bu çatının altına almak gerekiyor. Bunun konuşulacak hiçbir tarafı yok. Almasalar, her ortamda, her platformda konuşmaya devam ederiz" - "Bu dediklerimizi toplasanız (KİT'ler) 60 - 70 bini bulmaz. Her yerde ifade ediyorum; 100 kilometre yol yaparsınız, 100 metresini unutursanız yaptığınız yolu kimse konuşmaz, 100 metreyi konuşuruz. Bugün de konuşuruz, yarın da konuşuruz"ANKARA (AA) - Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Tüm kurumlarda barışı ve huzuru sağlamak istiyorsak, KİT'ler dahil dışarıda kalanların tamamını bu çatının altına almak gerekiyor. Bunun konuşulacak hiçbir tarafı yok. Almasalar, her ortamda, her platformda konuşmaya devam ederiz." dedi.
Atalay, Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Yol - İş Sendikasınca düzenlenen Taşeron İşçileri Bilgilendirme Toplantısı'nda, 10 yıl boyunca her gün, her ortamda kıdem tazminatı ile taşeron meselesini konuştuklarını söyledi.

Her ortamda taşeronun sürdürülebilir bir iş olmadığını anlattıklarını belirten Ergün Atalay, taşeron meselesinin sonlanması açısından belli bir noktaya gelindiğini dile getirdi.KİT'lerde çalışanların kadro düzenlemesi içinde yer almadığını belirten Atalay, "koşulsuz, kuralsız" herkesin kadroya girmesi gerektiği vurgulayarak, "Geldiğimiz noktada 1 milyon insan kadroya girdi. Bu dediklerimizi toplasanız (KİT'ler) 60 - 70 bini bulmaz. Her yerde ifade ediyorum; 100 kilometre yol yaparsınız, 100 metresini unutursanız yaptığınız yolu kimse konuşmaz. 100 metreyi konuşuruz. Bugün de konuşuruz, yarın da konuşuruz." ifadelerini kullandı.KİT'lerin kadroya alınması talebini yineleyen Ergün Atalay, şunları kaydetti:"Tüm kurumlarda barışı ve huzuru sağlamak istiyorsak, KİT'ler dahil dışarıda kalanların tamamını bu çatının altına almak gerekiyor. Bunun konuşulacak hiçbir tarafı yok. Almasalar, her ortamda, her platformda konuşmaya devam ederiz. Bu iş bitene kadar, bu işin peşini bırakmayız. Bu işe mani olanların da yakasını tutmaya devam ederiz, haberiniz olsun."Atalay, öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlara rahmet diledi.
Şehit Salar Toplantı Kıdem Tazminatı Irak 

8 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı