4 ilin suyunu 25 ülkeye içiriyorlar - BURSA

- Pınar Su'nun İnegöl tesisleri - Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu'nun konuşması 4 ilin suyunu 25 ülkeye ihraç ediyor - Türkiye'nin önemli su üreticilerinden Pınar Su, ülkenin 4 farklı noktasındaki kaynaklardan ambalajladığı suları, 25 ülkeye satıyor - Pınar Su Genel Müdürü Karamehmetoğlu: - "Avrupa başta olmak üzere 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ayrıca hızla gelişen körfez bölgesi pazarında da ihracat payımızı her geçen gün artırıyoruz" - "Yıllık yaklaşık 50 bin tona yakın ihracat tonajımız var. Bu rakamların üzerine çıkmak için çalışmalarımız sürüyor"BURSA (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Türkiye'nin önemli su üreticilerinden Pınar Su, Aydın, Isparta, Sakarya ve Bursa 'daki kaynaklardan ambalajladığı suları, 25 ülkeye gönderiyor.Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, bir program kapsamında geldiği Bursa 'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'ın Madran, Isparta'nın Akçaağaaç, Sakarya'nın Gökçeağaç ve Bursa 'nın İnegöl su kaynaklarında kurdukları tesislerle yüksek teknolojiyle üretim yaptıklarını söyledi.

Karamehmetoğlu, Pınar Su'nun 1984 yılında ambalajlı su sektörüne giren ilk firma olduğunu belirterek, sektörün içinde ana oyuncu olduklarını kaydetti.
Yaklaşık 500 kişiye istihdam sağladıklarını anlatan Karamehmetoğlu, şöyle konuştu:"Geleceğe yönelik planlarımızda şirketimizin ana üssü İnegöl'de yeni hizmete giren Bursa Uludağ Tesisi olacak. 2016 itibarıyla 530 bin ton üretim gerçekleştirdik. Bu 2017'de de 550 bin tonun üzerine çıktık. Bursa 'daki yeni tesisimizle üretim hacmimiz artacak. Doğal olarak satış rakamlarımız da artacak. Toplamda yıllık 2 milyon ton üretim kapasitesine sahibiz. Şu an bunun yüzde 25 - 30'unu kullanıyoruz. Avrupa başta olmak üzere 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ayrıca hızla gelişen körfez bölgesi pazarında da ihracat payımızı her geçen gün artırıyoruz. Yıllık yaklaşık 50 bin tona yakın ihracat tonajımız var. Bu rakamların üzerine çıkmak için çalışmalarımız sürüyor." - "Asıl hedefimiz yılda 100 bin ton ihracata ulaşmak"Karamehmetoğlu, Sakarya'deki tesiste sadece ihracata dönük faaliyetlerde bulunmak üzere bir stareji içinde olduklarını dile getirdi.Tüketicinin talepleri doğrultusunda sporcu ve çocuklara yönelik yeni ambalajlarda ürünler geliştirdiklerini vurgulayan Karamehmetoğlu, "Yılda ortalama 6.5 milyon dolarlık ihracat gelirimiz var. Bu yıl ise körfez ülkelerine daha çok ağırlık vererek, 60 bin ton ihracat yapacağımızı düşünüyorum. Asıl hedefimiz yılda 100 bin ton ihracata ulaşmak." diye konuştu.

Ambalajlı Su Körfez Teknoloji Muhabir Körfez Ülkeleri 

3 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı