YYÜde 3. Başak Bayramı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Başak Bayramı' renkli görüntülere sahne oldu.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal 


Fakültenin önündeki alanda düzenlenen 'Başak Bayramı', Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ' nin açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gerçekten bu yıl çok farklı bir süreç yaşadıklarını, hep birlikte çok farklı bir maraton yaşadıklarını söyledi. Özelikle öğrencilerin stres ve yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Battal, ' ' Zaman zaman bana ulaşıyorlar. Aşağı yukarı ulaşmak isteyen herkes twitter, telefon ve yüz yüze ulaşıyor. Bu görüşmelerde bana şunu söylüyorlar.

Dersler, sınavlar çok yoğun. Ben de çok yoğun bir dönem geçirdiğimizin farkındayım. Ama inşallah bunun neticesi olarak derslerimiz bittiğinde hep beraber mutlu olacağız ' ' dedi.
Yapılan konuşmalar sonrası stant gezilmesinin ardından çalınan müzik eşliğinde protokol ve öğrenciler halaylar çekerek eğlendiler. Programı takip eden bazı basın mensupları oynanan oyuna dayanamayıp kamera ve fotoğraf makinelerini boyunlarına asarak halay çekerken, ESOB Başkanı Faruk Alpaslan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ' nin oynadığı oyun şenliğe gelenlerden büyük beğeni topladı.

Programa Vali Yardımcısı Atay uslu, ESOB Başkanı Faruk Alpaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, fakülte ve bölüm idarecileri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı