YGS Türkiye 3.sü Bursa'dan

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda YGS 1, YGS 2 ve YGS 4 puan türünde Türkiye 3'üncüsü ve Bursa 1'incisi olan Özel Nilüfer Fen Lisesi ve Fem Dershaneleri öğrencisi Fatih Furkan Yılmaz, sevincini ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı. Yılmaz, ' Sınavın bitmesine bir dakika kalmıştı. Öğrenciler dışarı çıkarken kitapçığı kapattım, sonra yeniden açarak boş bıraktığım geometri sorusunu cevapladım, doğru çıktı. ' dedi.
Durmuş Yılmaz Esenboğa Havalimanı Öğrenciler Fem Dershaneleri 


YGS'ye Bursa Fem Dershaneleri'nde hazırlanan Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Fatih Furkan Yılmaz YGS 1, 2 ve 4 puan türlerinde Türkiye 3'üncüsü ve Bursa 1'incisi oldu.

Sınava Fem'de hazırlanan Ali Osman Sönmez ve Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Emin Büşra Ata YGS 3 ve YGS 4 puan türüne göre Türkiye 10'uncusu ve Bursa 1'inciliğini elde etti.

Aynı okuldan Emir Çağrı Kiraz Türkiye 84'üncüsü Bursa 2'incisi, Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi'nden Şeyma Esenboğa Türkiye 114'üncüsü ve Bursa 2'incisi, Bursa Erkek Lisesi'nden Ömer Faruk Güler Türkiye 141'incisi, Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi'nden Zeynep Ece Önder de Türkiye 213'üncüsü oldu.

Osmangazi Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Bursa Fem Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Habip Alpaslan, ' Yıllardır Yeşilırmak Dersaneleri olarak başarıya alışık bir kurumuz. Bu sene de Fem çatısı altında YGS'de Türkiye ve Bursa derecelerini çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çocukları yetiştiren ailelerini kutluyorum. ' dedi.

Fem Osmangazi Şube Müdürü Fahri Eroğlu ise ' Öğrencilerimiz düzenli bir çalışmanın yanı sıra okul ve dershanedeki takviye ile başarıya ulaştılar. ' diye konuştu.

Özel Nilüfer Lisesi Müdürü Abdurrahman Büyüktepe de Fatih Furkan Yılmaz'ın sınavda yöneltilen 160 sorudan 159'unu doğru cevapladığını söyledi.

SON DAKİKADA İŞARETLEDİĞİM SORU DOĞRU ÇIKTI

Sınavda yöneltilen 160 sorudan sadece bir Türkçe sorusuna yanlış cevap vererek YGS1, 2 ve 4 puan türünde Türkiye 3'üncüsü olan Fatih Furkan Yılmaz sevincini, ailesi, dershane ve okul yöneticileriyle paylaştı.

Lise 3. sınıftan itibaren düzenli bir çalışma içerisinde olduğunu anlatan Yılmaz şunları kaydetti: ' Ailem, dershane ve okulum her zaman yanımda oldu. Sistematik bir şekilde çalıştım. Sınavda da başarı bekliyorduk. Sınav bitimine bir dakika kalmıştı, sınıf boşalıyordu. Ben de kitapçığı kapattım, tam çıkarken kitapçığı açıp boş bıraktığım geometri sorusun işaretledim, o da doğru çıktı. Dereceye çok sevindim. İnşallah Haziran ayında da iyi bir sonuçla mühendislik okumayı düşünüyorum. Koç, Boğaziçi ve Bursa Orhangazi Üniversitesi'ni düşünebilirim. '

BAŞARI BEKLİYORDUK AMA

Yılmaz'ın bir fabrikada müdür olarak çalışan, ODTÜ mezunu, uçak mühendisi babası Durmuş Yılmaz ise başarı beklediklerini dile getirdi. Yılmaz, şöyle konuştu: ' Oğlumuz çok iyi çalışıyordu. Zaten lisede de birinci. Başarı bekliyorduk, ama Türkiye 3'üncüsü olması bizi ayrıca sevindirdi. '

Ev hanımı anne Nazmiye Yılmaz ise sınava girecek tüm gençler için çok dua ettiğini kaydetti. Anne Yılmaz, ' Sadece yavrumuz için değil, sınava girecek herkes için dua ettik. Çok mutluyuz. ' ifadesini kullandı.

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı