Nabi Avcı: Dünya Sadece Dershanelerden İbaret Değil

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Dünya Gençlik Formunda çok renkli sahneler var, çok güzel şeyler konuşuluyor ve konuşulmaya da devam edecek. Birazda onlarla ilgilenin. Dünya sadece dershanelerden ibaret değil. Hükümet Sözcümüz Bülent Arınç bu konuda bir açıklama yaptı. O açıklama çerçevesinde biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Çankaya Üniversitesi Milli Eğitim Bakanı Milli Eğitim Bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bakanlığı 


Bakan Nabi Avcı, Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü ' nde gerçekleştirilen ' Dünya Gençlik Forumuna ' katıldı. Forumda konuşma yapan Avcı, “Son yıllarda gerek ülkemizde, gerekse küresel ölçüde alt kademelerdeki okullaşma oranının yükselmesi, yüksek öğretime olan talebi sürekli olarak arttırıyor. Bu talebin karşılanması için hükümetimiz tarafından devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin sayılarında önemli artışlar sağlandı” diye konuştu.

2002 yılında 53 ' ü devlet, 23 ' ü vakıf olmak üzere 76 olan üniversite sayısının, bugün itibariyle 104 ' ü devlet, 71 ' i vakıf olmak üzere 175 ' e ulaştığını belirten Avcı şöyle devam etti:
“2002 yılında ülkemizdeki üniversitelerde 1 milyon 656 bin öğrenci eğitim görmekteyken, bugün bu rakam 4 milyon 923 bini bulmuştur. Üniversitelerimizi sayısal artışlarının yanı sıra niteliksel olarakta gelişmeleri için önemli çalışmalar yapıyoruz. Değişen şartlar ve ülkemizin şartları doğrultusunda üniversitelerimizin yükümlülükleri de artıyor. Türkiye ' nin 2023 hedefleri ve vizyonu ile bilgiye dayalı güçlü bir ekonomi hedefliyoruz. Bunun için mevcut kaynaklar ve potansiyel yüksek öğretim konusunda da kullanılmaya çalışılıyor. Dünyada bir sektör olarak yüksek öğretim, ülkelerin ekonomik kalkınmasının önemli bir gücü haline gelmiştir. Hızla gelişen ve büyüyen ülkemiz, yüksek öğretim alanıyla ilgili bu gelişmelere kayıtsız kalamaz.”
Forum sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Avcı, ' Dünya Gençlik Formunun ' , Eğitimciler Derneği, Çankaya Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ' nın önemli ortak bir çalışması olduğuna dikkat çekti.

Dershanelerin kapatılması tartışmaları ile ilgili bir soruya Bakan Avcı şu cevabı verdi:

“Dünya Gençlik Formunda çok renkli sahneler var, çok güzel şeyler konuşuluyor ve konuşulmaya da devam edecek. Birazda onlarla ilgilenin. Dünya sadece dershanelerden ibaret değil. Hükümet Sözcümüz Bülent Arınç bu konuda bir açıklama yaptı. O açıklama çerçevesinde biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlar kurulu toplantısı sırasında Bakan yardımcımız dershane temsilcileriyle görüşmeler yapıyor. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra müsteşarımız bir başka dershane temsilcileriyle görüşüyor. Dolayısıyla bunlar önceden planlanmış, yapılan görüşmelerdir.”

19 Kasım 2013 Salı günü yayınlandı