Antalya’da 4+4+4 Protestosu

Antalya'da bir grup '4+4+4' eğitim sistemini protesto için kendilerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçe demirlerine zincirledi. Polisin uyarısına rağmen zincirleri çözmeyen 6 eylemci demir makası ile zincirlerle kesilerek gözaltına alındı.
Eğitim Sistemi Milli Eğitim Müdürlüğü 4+4+4 4+4+4 Tepkisi 


Antalya'da bir grup '4+4+4' eğitim sistemini İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti. Kendilerine Devrimci Liseliler diyen 6 kişi, '4+4+4 sisteminiz de sınavlarınız da yerin dibine batsın' yazılı pankartla yürüyüşe geçti. Bu sırada polis, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çevresinde güvenlik önlemi aldı. Grup adına açıklamayı Mehmet Berkay Çot yaparken, 3 eylemci beraberinde getirdikleri zincirlerle, pankartın arkasında kendilerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçe demirlerine bağladı.

Açıklamanın polis, gençlere demokratik haklarını kullandıklarını belirterek, eylemi sona erdirmelerini istedi. Polisin uyardığı eylemciler kendilerini demir korkuluklara bağlayan zincirleri çözmedi. Demir makasıyla zincirleri kesen polis, aralarında bir kızın da bulunduğu eylemcileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan gençler, sağlık muayenesinin ardından savcılığa sevk edilecek.

11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı