3. Uluslararası Arapça Yarışmalarının Finali

Bursa'da, 10 ülkenin iştirakiyle yapılan '3. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finali coşkulu bir şekilde başladı. Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan yarışmada imam hatip lisesi öğrencileri performanslarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktı.
İstanbul Haliç Kongre Merkezi Halil Eldemir Ensar Vakfı Özgen Keskin 


Bursa, 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finaline ev sahipliği yapıyor. Yıldırım Belediyesi önderliğinde düzenlenecek olan yarışmanın final coşkusu Merinos AKKM'de başladı. 10 Balkan ülkesinden 80 öğrenci Bursa'daki finallerde Arapça bilgilerini yarıştırdı. Türkiye, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Bulgaristan ve Sırbistan gibi ülkelerden gelen öğrencilerin heyecanına Bursa'daki imam hatip lisesi öğrencileri de ortak oldu.

Salonun hınca hınç dolduğu final yarışması Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yarışmacılara ellerindeki pankartlarla da destek veren öğrenciler, programı dikkatle takip etti. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yarışmanın akşam 18.00'a kadar devam edeceğini söyledi. Keskin, öğrencilerin 20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 15.00'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle ödüllerini alacağını kaydetti. Yarışmada birinci olanın umre ziyareti ile ödüllendirileceğini söyleyen Keskin, programın Yıldırım Belediyesi önderliğinde M.E. B. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, BİHMED, Ensar Vakfı, Önder İmam Hatipliler Derneği ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği proje ortaklığında yapıldığına işaret etti.

70 finalistin Arapçayı en iyi şekilde davetlilere sunacağını ifade eden Keskin, ' Niçin Arapça? Bugün Arapça 350 milyon insan tarafından konuşuluyor. Hepsinden önemlisi de Arapça Kur'an-ı Kerim dilidir ' dedi.

BİHMED Başkanı Halil Eldemir ise Uluslararası Arapça Yarışması'nın Bursa için önemli olduğunu söyledi.

DAVETLİLERİ HAYRAN BIRAKTILAR

Yarışmada, imam hatip öğrencileri, 'şiir okuma', 'hitabet' ve 'musiki' dallarında yarışacak. Protokol konuşmalarının ardından yarışmaya geçildi. İlk olarak şiir okuma yarışması yapıldı. İmam hatip lisesi öğrencileri sergiledikleri performansla dikkat çekti. Salonu dolduran davetliler gençlerin performansına hayran kaldı. Yarışmada birinci olanlar, umre ziyareti ile ödüllendirilecek. Yarışmayı ikinci tamamlayanlara Ipad, üçüncülere ise Iphone hediye edilecek. Yarışmalarla Arapçayı daha iyi konuşan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen gençlerin yetiştirilmesine öncülük edilmesi hedefleniyor.
18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı