Türk Vekil Ahmet Doğan'a Silahlı Saldırı

Türk Vekil Ahmet Doğan'a Silahlı Saldırı... Sofya'da Hak ve Özgürlükler hareketi Genel Başkanı Ahmet Doğan'a silahlı saldırı girişiminden silahın tutukluk yapmasıyla kurtuldu.
Özgürlük Sofya Ahmet Doğan Milletvekili Saldırı 


Bulgaristan ' da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Genel Başkanı Ahmet Doğan'a, partinin 8. Olağan Genel Kongresi sırasında suikast girişiminde bulunuldu.

SİLAH TUTUKLUK YAPTI ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Parlamentoda grubu olan HÖH Partisi ' nin 23 yıllık lideri Ahmet Doğan, kongrede konuşma yaparken bir saldırgan silahıyla ateş açmak istedi. Silahın tutukluk yapması ile Doğan ölümden döndü.

Misafir kimliği ile kongreye girdiği öğrenilen zanlı, partililer tarafından linç edilmek istendi. Polisin müdahalesiyle linç olmaktan kurtulan zanlı gözaltına alındı. Zanlının üzerinden silah ve bir bıçak çıktığı belirtildi.

Yaklaşık 5 dakika süren olay sırasında saldırgan, salonda bulunan HÖH milletvekilleri ve delegeler tarafından etkisiz hale getirildi ve güvenliği sağlayan Milli Güvenlik Servisi yetkililerine teslim edildi.

HÖH Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Mestan, Ahmet Doğan'ın durumunun iyi olduğunu, kongre çalışmalarına yarım saat ara verdiğini açıkladı.

HÖH Milletvekili Remzi Osman ise yaptığı açıklamada, saldırıyı sert bir dille kınayarak, saldırganın tanıdık biri olmadığını söyledi.

DOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlük Hareketi'nin (HÖH) 8. Olağan Kongresinde, HÖH lideri Ahmet Doğan'a yönelik silahlı saldırı teşebbüsünün ardından, Doğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kongre salonunda yaşanan paniğin ardından verilen arada konuşan HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ünal Lütfi, Doğan'ın sağlık kontrolünden geçirildiği ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

19 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı