Tacikistan’ın Bağımsızlığının 21. Yıldönümü

Tacikistan ' ın Bağımsızlığı ' nın 21. Yıldönümü olması nedeniyle Ankara Swiss Otel ' de Tacikistan Büyükelçiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.Ankara Swiss Otel ' de gerçekleştirilen resepsiyona bir çok davetli katılırken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Güneş de resepsiyona katılan isimler arasında yer aldı.
İçişleri Bakanlığı Nihat Ergün Osman Güneş Ebu Hanife Mustafa Kamalak 


İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan Tacikistan ' ın milli gün resepsiyonu, daha sonra Tacikistan ' ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, davetlileri selamlayan kısa bir konuşma yaparak resepsiyonun açılışını yaptı. Büyükelçinin ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tacikistan ' ın 21 yıl boyunca büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, bu büyümede emeği geçen herkesi tebrik etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunu fakat ticari ilişkilerin istenilen seviyeye ulaşamadığına dikkat çeken Bakan Ergün, Türkiye ' nin inanç sistemi, yaşam tarzıyla Tacikistan ' ın inanç ve yaşam tarzı arasında büyük benzerlikler olduğunu ifade etti. Bunda da Hazreti Mevlana ve İmam-ı Azam Ebu Hanife ' nin büyük katkısı olduğunu söyleyen Nihat Ergün, daha sonra Tacikistan ' ın bağımsızlığının 21. Yıl dönümünü kutladı.

Bakan Ergün ' ün konuşmasının ardından ise Tacikistan ' ın Ankara Büyükelçisi Bakan Ergün ' e ülkelerinin geleneksel kıyafetini giydirerek plaket takdim etti.
14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı