Suriyeli Muhaliflere Messili Oyun

Suriye devlet televizyonunun Barcelona'nın Real Madrid'e karşı oynadığı karşılaşmada Barcelona'nın oyun sistemi, dizilimi ve pas trafiğinin muhaliflere yardım edildiği şeklinde yorumlanmasına muhalifler tepki gösterdi.
Barcelona Merinos Milat Genç Siviller 


Nahda Network ve Bursa Genç Siviller grubu tarafından düzenlenen 'sıradan kahramanların sıra dışı öyküleri' konulu sempozyum, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirildi. Programın ikinci gününde 'Türk kamuoyu ve Suriye Devrimi' konulu panelde söz alan Milat Gazetesi Yazarı Bülent Şahin, Suriye'de geçen sene başlayan olaylar öncesinde batılı medya organlarının Başer Esad'ı desteklediğini ifade etti. Beşar Esad'ın batılı ülkeler tarafından ideal bir lider olarak gösterildiğini ifade eden Şahin, ' Batı medya ajansları Başer Esad ve ailesini örnek olarak göstermişti. Esad iktidarını reformlar yapan ve ideal önder tanıttı. Batı medyasının Başer Esad iktidarı konusundaki halkın demokratik ve fıtri temelli talepleri karşısında diktatörlere olumlu bir dil kullandığını gördük. Burada samimi olmayan bir çıkarcı ve pragmatizm dil var. Olaylar başladıktan sonra (15 Mart 2011) bu dil değişti. Devrimi destekleyen bir haber dili oluştu ' şeklinde konuştu.

Şahin, Suriye'de insan hayatının hiçe sayıldığını belirterek, 13 binden fazla kişinin yaşanan olaylarda hayatını kaybettiğini söyledi.

' MESSİ'YE TEŞEKKÜR EDERİZ '

Şahin, konuşması esnasında Suriye devlet televizyonu Dünya TV'nin geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir haber bülteninde Barcelona'nın Beşar Esad'a karşı savaş veren muhalif silahlı örgüte yardım ettiğini içeren habere yer verdi. Suriye'de medyanın baskı altına alındığını söyleyen Şahin, televizyon kanalının son derece ilginç bir şekilde bir habere imz attığı söyledi. Suriye haritasıyla gol görüntüsünün üst üste getirildiği klipte sunucunun Barcelonalı oyuncuları silah kaçakçıları, topu ise silah olarak yorumladığını ifade eden Şahin, pas alışverişlerinde topun silahların bulunduğu noktayı temsil ettiğini söyledi. Şahin, pasların ve çalımların sona erdiği noktada Pedro'nun attığı golle de silahların son hedef olan Deyrizor kentine vardığının anlatılmaya çalıştığını kaydetti. Görüntüyü izleyen katılımcılar kahkahalara boğulurken, Şahin bazı fotoğraflarda da Suriye devlet televizyonunun halkı kandırdığını ileri sürdü. Messi'nin çalımlarının Suriyeli muhaliflere mal edilmesini eleştiren Şahin, ' Messi'ye Suriyeli muhaliflere verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz ' dedi.

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı