Suriyeli Muhalifin Cenazesi Gövde Gösterisine Dönüştü

Dün Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmada kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi ' nde hayatını kaybeden Cüneyt El Salluf ' un cenazesi gövde gösterisine dönüştü.
Başbakan Adli Tıp Cenaze Beşar Esad Recep Tayyip Erdoğan 


Dün saat 04.00 sıralarında çıkan çatışma sonucu yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesi ' ne kaldırılan 32 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası olan Cüneyt El Salluf ' un cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu ' nda yapılan otopsinin ardından Kilis Asri Mezarlığı ' na getirildi. Burada araç içerisinde Cüneyt El Salluf ' un cesedi eşi ve annesi bakıldıktan sonra Suriyeliler, gasil haneye götürüldü. Burada Cüneyt El Salluf ' un şehit olduğu gerekçesiyle yıkanmasına izin verilmeyerek sadece kefenlendi. Daha sonra sloganlar atan Suriyeliler, intikam yeminleri etti. Beşşar Esad aleyhine sloganlar atan Suriyeliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye lehine sloganlar attılar. Zaman Zaman şehitler ölmez diye bağıran gruptakiler, Cüneyt El Salluf ' un cenazesinin üzerine Kur ' an-ı Kerim koydular. Cenaze namazına Kilis Valisi Yusuf Odabaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ile konteynır kentte kalan 100 ' e yakın Suriyeli katıldı. Cenaze namazı Suriyeli Osman El Mustafa tarafından kıldırılan cenaze daha sonra omuzlara alınarak sloganlar atıldı. Bu esnada tabuttaki Cüneyt El Salluf ' un cenazesi kendi ekseninde etrafında 20 kez eller üzerinde dönderildikten sonra defin etmek üzere mezarlığa doğru çıkıldı. Bu esnada Türk bayrağı açan Suriyeliler, sloganlar attı. Cenazeye Cüneyt El Salluf ' un eşi ve yakınları da katıldı. Cenazenin defnedilmesinden sonra Suriyeliler kaldıkları konteynır kente götürüldü. Bu esnada İl Emniyet Müdürlüğü ' ne bağlı ekiler Asri Mezarlık ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri almaları dikkat çekti.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı