Pakistan'ın Eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref Kayıplara Karıştı

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, İslamabad Yüksek Mahkemesi'nin verdiği tutuklama kararının ardından kayıplara karıştı.Mahkeme, vatana ihanetle suçlanan Müşerref'in kefalet talebini geri çevirdi ve eski devlet başkanının tutuklanması yönünde karar verdi.
İslamabad Pakistan Benazir Butto Dubai Pervez Müşerref 


Polis tarafından gözaltına alınması beklenen Müşerref ise, kararın açıklanmasından hemen sonra, güvenlik ekibi tarafından siyah bir jipe bindirilirek mahkeme binasından uzaklaştırıldı.
Kendisi de eski bir komando olan Müşerref'in nereye gittiğine dair bir bilgi bulunmuyor. Yerel medyada yayınlanan haberlerde, eski Devlet Başkanı'nın başkentin dışındaki Çak Şazhad'daki çiftlik evine gitmiş olabileceği belirtildi.

4 yıldır kendi istediğiyle sürgünde yaşadığı Dubai'den geçtiğimiz ay ülkesine dönen Müşerref, 11 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılmak istediğini açıklamıştı.2007 yılında iktidarda olduğu dönemde yargıçları haksız olarak görevden almak ve eski başbakanlardan Benazir Butto'nun öldürülmesinde ihmali bulunmakla suçlanan Müşerref'in seçimlere girmesine yasak getirilmişti.

Pervez Müşerref 1999 yılındaki darbeyle iktidarı ele geçirmiş, sonraki yıllarda yapılan serbest seçimleri kazanan partilerin azil süreci başlatması ardından Pakistan'dan kaçmıştı.
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı