Mısır’da Önce Cuma Namazı Sonra Darbe Protestosu

Ordunun yönetime el koyduğu Mısır ' da darbe karşıtı gösteriler artarak devam ediyor. Müslüman Kardeşler'in çağrısı üzerine meydanlara inen yüz binlerce İhvan taraftarı, darbe karşıtı protesto yaptı.
Müslüman Kardeşler Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı Mısır Müslüman 


Mısır ordusunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ' yi darbeyle indirmesinin ardından Mısır ' da İhvan taraftarlarının başlattığı protestolar tüm hızı ile devam ediyor. Müslüman Kardeşler'in yaptığı çağrı ile Adeviye Meydanı'nda toplanan yüz binlerce İhvan taraftarı burada kılınan Cuma namazı sonrasında hep birlikte Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayına doğru yürüyüşe geçti. Saraya 200 metre kala ordu güçleri tarafından durdurulan İhvan taraftarları, askerle kısa süren bir gerginlik yaşadı. Saraya yürüyemeyen İhvan taraftarları protestolarını askere karşı yaparak geri adım atmadı. Herhangi bir şiddete başvurmadan sloganlarla protestolarını gerçekleştiren İhvan taraftarlarına bu kez asker de müdahale etmedi.

Bazı üst rütbeli komutanlarda askerin yola çektiği telleri geçerek İhvan taraftarlarının yanına geldi ve diyalog kurmaya çalıştı. İhvan taraftarlarının sözcüleri ile görüşen komutanlar, müdahale etmek istemediklerini ancak taraftarların daha fazla ileriye de geçmelerine izin veremeyeceklerini belirttiler. Uzun süren görüşmelerin ardından asker tutumundan İhvan da protestodan vazgeçmedi. İhvan taraftarları saraya geçemese de akşama kadar askerin karşısında eylemine devam etti.

Gündüz yapılan eylemlerin ardından tekrar Adeviye Meydanı'na geçen İhvan taraftarları burada birlikte iftar yaptılar. Ezanın okunması ile birlikte önce iftarlarını açan ardından namaza duran İhvan taraftarları namaz sonrasında tekrar yürüyüşe geçti.

Başta Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Ramses Meydanı ve Nahda Meydanı olmak üzere bir çok noktaya yürüyüş düzenleyen İhvancılar, darbe karşıtı protestolarını gece boyunca devam ettirdi.

19 Temmuz 2013 Cuma günü yayınlandı