Messi İle Kobe Byrant Buluşuyor

Dünyanın en önemli futbol yıldızı Messi ile NBA yıldızı Kobe Byrant, Türk Hava Yolları ' nın reklam filminde birlikte rol alacak.Türk Hava Yolları (THY), NBA takımlarından Los Angeles Lakers ' ın yıldız basketbolcusu Kobe Byrant ile sponsorluk anlaşmasını iki yıl uzattı. Reklam filmi için dün İstanbul ' a gelen yıldız basketbolcu, bugün THY Genel Müdürlüğü ' ndeki basın toplantısında katıldı.
Kobe Bryant Avrupa Barcelona Basketbol Beko 


THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil ' in de yer aldığı basın toplantısında, Kobe Byrant ile olan sözleşmenin iki yıl daha uzatıldığı açıklandı.
Toplantıda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin sadece basketbolda değil, aynı zamanda futbol, tenis ve birçok spor alanında ünlü kişilerle markasını dünyaya tanıtmaya çalıştığını belirterek, “Önümüzdeki günlerde bu markalaşma çalışmalarımızın yaygın hale getirilmesi için sponsorluklara devam edeceğiz. ''Bugün Kobe Bryant ile olan sözleşmemizi 2 yıl daha uzatıyoruz. Bugün itibarıyla çekilecek tanıtım filmimizde çok ünlü basketbolcumuzla beraber dünyanın yine futbolda bir numarası olan Messi eşlik edecek. Kobe ve Messi, aynı filmde rol alacaklar. Bunun marka değerimize ciddi bir katkı yapmasını bekliyoruz. THY ' nin tanıtım elçisi olarak İstanbul'a gelen ve bugün itibarıyla çekilecek tanıtım reklam filminde rol alacak Kobe Bryant'a teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Kobe Byrant, THY ile yapılan ortaklığın bir parçası olmaktan onur duyduğunu söyledi. THY ' nin inanılmaz başarılı işlere imza attığını kaydeden Kobe, “Hizmetler açısından dünyanın bir numaralı hava yolu. Uçarken çok eğleniyorsunuz. Bir kere yiyecekler muhteşem. En sevdiğim yanlardan birisi o. Mutfağa girip kendim pişirmem gerekmiyor. Dünyanın bir numaralı hava yolu şirketi. Avrupa'nın en iyisi, zaten bunu biliyoruz. Bu ortaklığı sürdürdüğümüz için çok mutluyum. Elimden geldiğince markayı geliştirmek için çalışacağım” diye konuştu.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kobe Byrant, reklam filminde Messi ile futbol mu yoksa basketbol mu oynayacağının sorulması üzerine, “Sanırım, Messi futbol oynayacak, ben basketbola devam edeceğim. En iyi çözüm bu olur. Bir hafta Messi ile yer değiştirelim. Ben bir hafta Barcelona'da oynasam, o bir hafta Lakers'ta oynasa çok ilginç olur” şeklinde esprili bir cevap verdi.Türkiye Beko Basketbol Ligi hakkında görüşleri sorulan yıldız basketbolcu, şöyle devam etti:

“NBA ' deki lokavt süresince bir Türk takımıyla görüşmeler yapılmıştı. Sadece görüşmeler yapıldı, çok yaklaşılmadı. Türkiye ligi Avrupa'nın en iyi ligi. Uzun süre boyunca da böyle devam edecek. Yurt dışında oynamak dediğimiz zaman esas Türkiye'de oynamak anlamlıdır”

Geçen sene Türkiye ' ye geldiğinde Galatasaray ' ın antrenmanını izlediği ve Galatasaray forması giydiği hatırlatılan Kobe Byrant, “Geçen sezon şampiyon olmaları beni de mutlu etti. Çok iyi oynadılar” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının sonunda Hamdi Topçu ve Temel Kotil, Kobe Byrant ' a üzerinde ismi yazılı Miles&Smiles elite plus kartını verdiler. Temel Kotil, ayrıca yıldız basketbolcuya uçak maketi, Hamdi Topçu ise bir vazo hediye etti. Kobe Byrant da Topçu'ya imzaladığı bir spor ayakkabısını, Kotil'e ise basketbol topunu hediye etti.Öte yandan, geçen yıl çekilen ve dünya genelinde yayınlanan ilk reklam filminin ardından şimdi ikinci reklam filmi için hazırlıklar başladı.Kobe Bryant ile Messi'nin oynayacağı çekimlerin ilk ayağı İstanbul Atatürk Havalimanı ' nda ikinci ayağı ise yurt dışında yapılacak. Türk, Hollandalı, İngiliz, İspanyol ve Amerikalı ekiplerin işbirliği ile hayata geçirilecek olan reklam filminin 2012 sonunda dünya genelinde yayınlanması planlanıyor.
21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı