Kırgızistan'da Devrim Yapmak İstediler

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te protesto gösterisi amacıyla toplanan kalabalığın meclis binasını işgal etmeye kalkışmasına polis izin vermedi. Polis eylemcilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı. Muhalif Ata Curt Partisi Grup Başkanı ve milletvekili Sadır Caparov, tarafından organize edilen eylem büyümeden engellendi. Cumhurbaşkanlığı köşkü yakınlarındaki meydanda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, önce gösteri düzenledi. Grup daha sonra birden meclis ve köşke girmek istedi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Kanada 


Ata Curt Partisi lideri Kamçıbek Taşiyev, altın madeni çıkartan Kanada'nın Kumtor şirketinin millileştirilmesi için meclise verdikleri tasarının gündeme almak istemediğini iddia etti. Bunun için toplandıklarını söyleyen Taşiyev, yönetimi istifaya çağırdı. Taşliyev Kanada şirketinin ödediği vergilerin bütçeye yansımadığını illeri sürdü.

Bu arada göstericilerin meclis binası ve cumhurbaşkanlığı köşküne girme girişimi üzerine polis müdahale etti. Bazı göstericiler meclis binasının dış kapısına tırmanarak içeri girmek istedi. Polisin müdahalesi sonucu meydandan kaçan kalabalık ara sokaklara dağıldı. Polisin birçok göstericiyi göz altına aldığı ifade edildi.

3 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı