Kilisede Putin'in Başına Bakın Ne Geldi!

Rusya ' da devlet başkanlığı seçimlerini kazanarak üçüncü kez Kremlin ' deki koltuğa oturmaya hazırlanan Vladimir Putin ' in 7 Mayıs ' ta yapacağı yemin törenine sayılı günler kala, muhalefetin protesto eylemleri de giderek hız kazanıyor.
Ortodoks Moskova Rusya Vladimir Putin 


Putin ' in yemin töreninden bir gün önce 6 Mayıs ' ta Moskova ' da Putin ' e Karşı Milyonlar Yürüyüşü düzenlemeyi planlayan ülke muhalefetinin bugün Moskova ' daki Kurtarıcı İsa Kilisesi ' nde Putin ' in iktidardan gitmesi için yapmayı planladığı toplu dua eylemi, ırkçı ve radikal Ortodoks gruplarının engeline takıldı. Kurtarıcı İsa Kilisesi karşısında etten duvar ören ırkçı ve radikal Ortodoks grup, kiliseye girmeye çalışan muhalefetin önünü keserek kiliseye girmelerini engelledi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı olaylarda iki muhalifin gözaltına alındığı bildirildi.
İHA ' ya açıklamada bulunan Ortodoks Haçlılar Örgütü Başkanı Leonid Donatyeviç, “Biz buraya muhalefetin dua eylemine izin vermemek için toplandık. Biz Pussy Riot grubuna, eşcinsellere, lezbiyenlere, sözde insan hakları savunucularına ve çocuk istismarcılarına karşıyız. Rusya ' da Ortodoks kültürüne zarar veren tüm insanlara karşıyız ve onları bu kiliseye sokmayacağız” şeklinde konuştu.

Kiril Fetisov isimli eylemci de “Muhalefet seçimleri kaybetti. Şimdi ise provokasyon yapmaya çalışıyor. Onlar Başpatriğimizin hile yoluyla bu göreve geldiğini savunuyorlar. Böyle iddialar bizim inancımıza saldırıdır. Bu saldırılara karşılık vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Muhalefet taraftarlarından Anna Tsehina ise “Kiliseye alınmamamız insan hakları ihlalidir. Kilise kendi koyduğu kurallara bizi zorla uydurmak istiyor. Hâlbuki kilisenin böyle bir hakkı yok. Daha 17. yüzyılda kilisenin insanlara emretmesine son verildi. 21. yüzyılda ise böyle bir şeye kesinlikle izin vermemeliyiz” dedi.

Bilindiği gibi 21 Şubat ' ta Kurtarıcı İsa Kilisesi ' nde feminist Pussy Riot grubu üyesi genç kızlar, maskeleriyle kilisenin vatandaşlara yasak koymasına karşı çıkarak Putin ve Başpatrik Kirill ' i hedef alan bir şarkı söylemişlerdi.

30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı