Hayrunnisa Gül, Hollanda Kraliyet Müzesi Restorasyon Atölyelerini Gezdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, Hollanda Kraliyet Müzesi Restorasyon Atölyesi ile Hendrikje Çanta Müzesini gezdi.
Sakıp Sabancı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Hayrünnisa Gül 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hollanda ziyaretine eşlik eden Hayrünnisa Gül, Prenses Margriet ile birlikte Kraliyet Müzesi Restorasyon Atölyesini ve Hendrikje Çanta Müzesi ' ni gezdi.

Dünyanın en iyi restorasyon merkezleri arasında yer alan atölye binasının girişinde Kraliyet Müzesi Koleksiyonlarından Sorumlu Müdür ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bayan Gül, Prenses Margriet ile birlikte seramik, metal ve tekstil atölyelerini ziyaret etti.

Yapılan çalışmaları yakından inceleyen Bayan Gül, daha sonra tablo, çerçeve ve mobilya restorasyonu atölyelerini gezdi.

Bayan Gül'e, ziyareti sırasında sanat eleştirmeni, küratör Beral Madra, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, Koç Üniversitesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günsel Renda eşlik etti.

Uzmanlarla birlikte restorasyon çalışmalarını ilgiyle izleyen Bayan Gül, eserlerin aslına uygun olarak korunması için yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA İŞ BİRLİĞİ

Ziyarette geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı envanterindeki tablo ve eserler ile yapılan restorasyon çalışmalarını incelemek üzere Cumhurbaşkanlığının davetlisi olarak Türkiye'ye gelen kıdemli tablo koruma uzmanı da hazır bulundu.

Ziyaretin ardından Türkiye ve Hollanda arasında eserlerin restorasyonu konusunda ortak çalışma yapılması ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması hususunda mutabakata varıldı.

ÇANTA MÜZESİNE TELKARİ ÇANTA

Programı kapsamında 16. yüzyıldan günümüze kadar kullanılan çantaların sergilendiği Hendrikje Çanta Müzesini de gezen Bayan Gül, müzeye kendisine ait olan gümüş telkari bir çanta hediye etti.

18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı