Fransa’daki Polis Şiddeti Kamerada

Fransa ' da bir polis memurunun siyahi bir kadını elindeki demir copla vurarak darp ettiği ve biber gazı sıktığı görüntüler internete sızdı.Video paylaşım sitesi YouTube ' a “Fransız polisi rezaleti” adıyla yüklenen görüntünün Fransa ' nın Tours kentinde bulunan Rabière bölgesinde çekildiği öğrenildi. 48 saat içinde 600 binden fazla kişi tarafından izlenen görüntü ülke genelinde büyük tepki çekti. Fransız yetkililerin ise olayla ilgili soruşturma başlattıkları ifade edildi.
Biber Gazı Polis Memuru Fransa 


İddiaya göre olay, polisin, düzensizce seyahat eden bir aracı durdurarak alkol testi yapmak istemesi sonrasında sürücünün direnmesiyle başladı. Direnen sürücüyü tutuklamak isteyen polis araçta bulunan kadın yolcuların da engel olmak istemesi sonucu şiddete başvurdu.

Bir evin balkonundan çekilen görüntülerde polisin bir adamı yere yatırarak tutuklamaya çalışması görülüyor. İki kadın ise adamın tutuklanmasına engel olmaya çalışarak polisle çekişiyor. Bu sırada yere düşen polis memuru sinirlenerek kadını yere yatırıyor ve elindeki demir copla kadına vurmaya başlıyor. Yerden kalkan kadına vurmaya devam eden polis memuru daha sonra aracına yönelerek bagajdan biber gazı alıyor ve iki kadına da sıkmaya başlıyor. Görüntü, destek ekiplerin gelerek kadınları polis aracına bindirmesiyle sona eriyor.

21 Ağustos 2013 Çarşamba günü yayınlandı