First Lady’ler Chicago’da Bir Araya Geldi

NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Chicago ' da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşlik eden Hayrünnisa Gül, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın ev sahipliğinde Gary Comer Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.
Barack Obama Abdullah Gül Chicago Cumhurbaşkanı 


Gary Comer Gençlik Merkezi ' ne gelişinde Michelle Obama tarafından karşılanan Hayrünnisa Gül, fotoğraf çekiminin ardından diğer first lady ' lerle birlikte merkezi dolaştı. Hayrunnisa Gül ve Michelle Obama ' nın kıyafetlerinin aynı renkte olması ise dikkat çekti.

Program çerçevesinde öncelikle bölgede yaşayan çocuklar için başta eğitim, sanat ve spor olmak üzere çeşitli alanlarda okul sonrası programlar yürüten ve çocukların başarı seviyesini arttırmayı hedefleyen gençlik merkezinin faaliyetleri ve imkânları hakkında bilgi alan first lady ' ler daha sonra çalışma salonlarını gezdi.

BAHÇEDE KEYİFLİ ANLAR YAŞADILAR

Bahçe Salonu ' nda çalışan öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen ve çalışmaları hakkında bilgi alan lider eşleri, çocukların kendi bahçelerinde ürettikleri ürünleri tattılar. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Bayan Gül, organik tarıma verdiği önemden bahsederken çocukları ve öğretmenlerini tebrik etti.
Bahçenin ardından Bayan Obama ve diğer misafirlerle birlikte Mutfak Salonu ' na geçen Bayan Gül, burada bahçede ürettikleri ürünleri kullanarak yaptıkları yemekleri sergileyen öğrencilerle bir araya geldi.

ÇOCUKLARDAN MİNİ KONSER

Program kapsamında gençlik merkezinin sanat, spor ve dans salonlarını da gezen lider eşleri stüdyo formatındaki Kayıt Salonu ' nda, çocukların başta hip hop olmak üzere çeşitli parçalardan hazırladıkları mini konseri dinlediler. Müzik dinletisi sırasında keyifli anlar yaşayan first lady ' ler, zaman zaman çocuklara eşlik ettiler. Lider eşleri çocukların kendileri için hazırladıkları dans gösterisini de beğeniyle izlediler.

ÇOCUKLAR YETİŞTİRDİKLERİ SEBZE VE MEYVELERİ İKRAM ETTİ

Programın sonunda Bayan Gül, diğer first lady ' lerle birlikte Bayan Obama'nın ev sahipliğinde düzenlenen ve çocukların yetiştirdikleri sebze ve meyvelerden hazırlanan öğle yemeğine katıldı.

Bayan Gül, akşam saatlerinde ise lider eşleriyle birlikte Chicago Sanat Enstitüsü'nü gezdikten sonra Bayan Obama tarafından lider eşleri onuruna düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.
Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı