Eşcinseller Yollara Aktı

Gürcistan ' da ilk defa düzenlenen Eşcinsel Onur Yürüyüşü, radikal Hıristiyan eylemcilerin yol kesmesiyle beraber kavgaya yol açtı.
Eşcinsel Gürcistan Homofobi Homoseksüellik Hıristiyan 


Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün kapsamında dün Gürcistan ' ın başkenti Tiflis ' te düzenlenen Eşcinsel Onur Yürüyüşü, Ortodoks Hıristiyan Aileler Birliği isimli bir grubun yürüyüşe müdahalesi üzerine kavgaya dönüştü. Olaya müdahale eden polis, iki taraftan da göstericileri gözaltına aldı.

Aralarında Ortodoks papazların da bulunduğu bir grup erkek, “Eşcinsel Arkadaşımı Seviyorum” ve “ Homoseksüellik Bir Seçim Değil, Fakat Homofobi Öyle” gibi dövizler ile gökkuşağı bayrakları taşıyarak Tiflis Devlet Konser Salonu ' ndan Rustaveli Caddesi ' ne yürümek isteyen eşcinsel göstericilerin yolunu kesti. Kendisine Ortodoks Hıristiyan Aileler Birliği adını veren grup, polise de seslenerek “Bu ahlaksızlığı durdurun” dedi. Bir süre sonra iki taraf arasında arbede yaşandı ve polis iki taraftan da göstericileri gözaltına alarak arbedeyi bitirdi. Gözaltına alınanların kısa süre içerisinde serbest bırakıldığı açıklandı.

İsmini vermek istemeyen bir Ortodoks Hıristiyan eylemci, “Onlar bizim kardeşlerimiz fakat eşcinsellerin yoluna devam etmesine izin veremeyiz. Çünkü onlara bunun bir günah olduğunu açıklamalıyız” şeklinde konuştu.

Gürcistan ' da homoseksüellik 2000 yılında yasadışı olmaktan çıkarılmıştı. Bu sene Mart ayında da Gürcistan Parlamentosu cinsel yönelim, ırk ve din gibi önyargılı bir saikle işlenen suçların mahkemeler tarafından cezayı arttırıcı sebep olarak görülmesini sağlayan bir yasa değişikliğini onaylamıştı.

18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı