Başbakan Erdoğan Pakistan'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in daveti üzerine Pencap Eyaleti'nin başkenti Lahor'a geldi. Başbakan Erdoğan uçaktan inerken havai fişek gösterisi yapıldı.
Mevlüt Çavuşoğlu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sümeyye Erdoğan Binali Yıldırım Recep Tayyip Erdoğan 


Trabzon'dan yola çıkan Başbakan Erdoğan'ı Lahor Havaalanı'nda Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve diğer ilgiler karşıladı.

Erdoğan, buradan ikametine ayrılan otele geçti. Erdoğan, Pakistan ziyareti kapsamında Lahor ve başkent İslamabad'da bir dizi temaslarda bulunacak. Pencap Eyalet Başbakanı Şerif'le bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, daha sonra iki ülke iş adamlarının iştirakiyle düzenlenecek Türk-Pakistan İş Forumu toplantısına katılacak. Erdoğan, akşam ise, kurtuluş savaşına destek amacıyla Lahor Meydanı'nda yaptığı tarihi konuşmasıyla bilinen Pakistanlı şair Muhammed İkbal'in mezarının da bulunduğu tarihi Padişah Camii'nde onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

Erdoğan, 24 Aralık'ta ise ziyaretinin ikinci durağı başkent İslamabad'a geçecek. Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından kabul edilecek Erdoğan, daha sonra Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile bir görüşme yapacak.

Erdoğan'a Pakistan ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu eşlik ediyor.

Ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra Afganistan ve Suriye'deki son gelişmeler ele alınacak, bölgesel ve uluslararası bazı konularda görüş alış verişinde bulunulacak.

' KATİBİM ' ŞARKISIYLA KARŞILANDI!

Başbakan Erdoğan, Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da kalacağı otele gelişinde 'Katibim' parçasıyla karşılandı.

Pakistan polisinin aldığı sıkı güvenlik önlemleri altında otele gelen Erdoğan'a otel girişinde bir demet gül takdim edildi. Erdoğan, lobiye girişinde ise otelin müzik ekibinin seslendirdiği 'Katibim' parçasıyla karşılandı. Tebessüm eden Erdoğan, asansöre binerek kalacağı kata çıktı.
Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında
Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 Alanya doğumludur. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesi alan Çavuşoğlu, 1991 yılında New York Long Island Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisansını ve 1993'te Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde “Avrupa Birliği Uzmanlığı Programı”nı tamamlamıştır. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Böl...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
23 Aralık 2013 Pazartesi günü yayınlandı