Bakan Veysel Eroğlu, Hüseyingulu Bağırov İle Görüştü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak için Azerbaycan ' ın başkenti Bakü ' ye geldi. Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyingulu Bağırov ' un davetlisi olarak Bakü ' ye gelen Eroğlu ' nun Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ' in mezarı, Şehitlik ve Türk Şehitliği ' ni ziyareti sonrası açıklamasında, “Türkiye ' deki tecrübelerimizi buraya da yansıtmak istiyoruz” dedi.
Aliyev Haydar Aliyev Bakü Cumhurbaşkanı Azerbaycan 


Bakan Eroğlu şehitlikte yaptığı açıklamada,”Türkiye ve Azerbaycan arasındaki Bakanlıkla ilgili konularda görüşmelerde bulunacağız. Orman ve Su işleri Bakanlığı açısından birlikte ne yapabiliriz onları tartışacağız. Bu bakımdan işbirliğini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim tecrübelerimizi buraya aktarmamız lazım. Türkiye ' nin suyla ilgili teknolojisi çok gelişti. Dolayısıyla Türkiye ' deki tecrübelerimizi buraya da yansıtmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Şehitlik ziyaretinin ardından Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ' na geçen Eroğlu mevkidaşı Hüseyingulu Bağırov ' la bir araya geldi. İki bakan arasında işbirliği artırmak ve Türkiye ' nin su arıtma konusundaki tecrübesinin Azerbaycan ' a aktarılması görüşüldü.

Bakan Eroğlu Bakü ' deki temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir araya gelecek. Eroğlu ayrıca Hazar Uluslararası Su Teknolojileri Fuarına da katılacak.Bakan temaslarını tamamladıktan sonra ise 13 Nisan Cumartesi günü yurda dönecek.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı