Azerbaycan'ın Eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev Ölüm Yıldönümü

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ölümünün 10. yıldönümünde, başkent Bakü başta olmak üzere ülke genelinde düzenlenen törenlerle anılıyor.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fahri Hiyaban ' a giderek, Haydar Aliyev ' in mezarını ziyaret etti ve anıta çelenk bıraktı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Azerbaycan 


Mezarlıktaki anma törenine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ' in yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, önde gelen siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılıyor.
Bakü'de yaşayan Ramil Halilov, ”Bugün bizim için en üzücü günlerden biri, çünkü ulu önder Haydar Aliyev aramızda değil. Haydar Aliyev son 10 yılda Azerbaycan ' da olan gelişimi görseydi güzel olurdu. Ama ne yazık ki bugün aramızda değil” dedi.

Türkiye ' nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, ”Ben de Türk dünyasının bir evladı olarak onu minnetle anıyorum. Özellikle de Azerbaycan ' ı ayağa kaldırdığı için ve Türkiye ile dostluğa samimiyetle inandığı ve destek verdiği, kardeşliğimizin gelişmesi için çok büyük çabalar sarf ettiği için ona hepimiz minnet borçluyuz” diye konuştu.Ziyaretler nedeniyle Fahri Hiyaban'a çıkan birçok cadde trafiğe kapatıldı. Ayrıca caddelerde yüzlerce güvenlik çalışanı görev yapıyor.

12 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı