ABD Türkiye-Suriye Sınırındaki Saldırılar İçin Ne Dedi?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland “Suriye rejiminin sınır ülkelerindeki sığınmacılara yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz.” dedi.
Kofi Annan Brüksel Dışişleri Bakanlığı Suriye Beşar Esad 


Günlük basın brifinginde, Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen olaylara atıfta bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland yaptığı açıklamada ''Suriye rejiminin sınır ülkelerindeki sığınmacılara yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ve bugünkü olaylardan da kesinlikle öfke duyuyoruz'' dedi.

Türk hükümetine, Suriye yönetiminin bir an önce ateşkesi hayata geçirmesi konusunda katıldıklarını belirten Nuland, ülkede devam eden şiddet olaylarının Esad rejimi tarafından BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'a verdiği sözleri yerine getirmediğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Nuland ayrıca ülkedeki şiddet olaylarının son günlerde azalmasından daha çok vahim bir hal aldığını ifade etti.

Bir gazetecinin son günlerdeki Türkiye-Suriye sınırdaki olayların NATO ' nun ilgisine neden olup olmadığı ve NATO ' nun bu konuda alarm verip vermediği yönündeki sorusu üzerine ise Nuland “ Sınırdaki olayların içeriğine dair Türk yetkililerle sürekli olarak istişare içerisindeyiz. Türkiye ' nin bu konuyu Brüksel ' de gündeme getirmesi benim için sürpriz olmayacak. Ancak şunu belirtmeliyim ki şu anda böyle bir duyum almadım.” dedi.

Öte yandan; gün içinde Gaziantep'in Türkiye–Suriye sınırında bulunan Kilis ilçesine geçmeye çalışan sığınmacılara Suriye güvenlik güçleri tarafından saldırı düzenlenmişti.
10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı