AB Liderleri Zirvesi Başladı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri devlet ve hükümet başkanlarının, Avro Bölgesi krizini ele almak üzere bir araya geldiği 2 günlük zirve başladı.
Angela Merkel Avro Basın Kuruluşu Avrupa Avrupa Birliği 


Brüksel ' de bulunan Avrupa Konseyi binasında düzenlenen zirveye gelen AB liderleri, basın mensuplarının kendilerine yönelttikleri soruları cevapladı. Basın mensuplarına açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Avro Bölgesi krizini atlatacağımızı düşünmemizin arkasındaki sebep, Haziran ayında aldığımız iyi kararlardır ve bu kararları Avro Bölgesi ' nin ve Avrupa Birliği ' nin çıkarları için uygulamaya sokacağız. Bütçe birliğini güçlendirmek için bazı öneriler var ama bunları daha sonra konuşacağız. Ancak bizim banka birliğini sağlamamız gerekiyor. Bu yüzden Sayın Merkel ile atılacak adımları tartışacağız ama öncesinde banka birliği konusunu sonuçlandırmalıyız” dedi.

Lüksemburg Başbakanı ve eski Avrupa Konseyi başkanlarından Jean-Claude Juncker de, “Bankaların sermayelendirilmesi konusunda bir anlaşmaya varmamız çok önemli. Fakat bu konu üzerinde tartışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.Avrupa Birliği ' ne üye 27 ülke liderlerinin katıldığı zirve halen devam ediyor.
19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı