Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda semazenler semaya dururken, öğrenciler ise Kürtçe ilahiler okudu.
Kutlu Doğum Haftası Milli Eğitim Müdürlüğü Ali İhsan Sayılır Münir Karaloğlu Diyanet İşleri Başkanlığı 


Anadolu Öğretmen Lisesi ' nin spor salonunda düzenlenen ' Kutlu Doğum ve Kardeşlik ' programına Van Valisi Münir Karaloğlu ve yardımcıları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Erçek Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından gül dağıtılırken, program Kur ' an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimettullah Arvas, Kutlu Doğum Haftası kapsamında yaptıkları etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Arvas, “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle il genelinde 534 etkinlik düzenliyoruz. Her ilçemizde en az 5 etkinlik olmak üzere haftayı kutlamaya devam ediyoruz. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlendirdiği 12 katılımcı ilçelerde programlarını icra etmişler. Sosyal etkinliklerimiz devam etmektedir. Hasta ve ev ziyaretlerimiz devam ediyor” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Erçek Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından Kürtçe ilahiler okundu. Davetliler duygusal anlar yaşarken, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan sinevizyon gösterisi de yapıldı.

Öğrencilerden sonra Konya ' dan getirilen sema grubu sahneye çıktı. Yaklaşık yarım saat boyunca semaya duran ekibi, Van Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindekiler tek tek tebrik etti.
18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı