Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: İnanç Kadar Güzel Bir Şey Yok

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Sarıgül, inancın önemine değinerek, “İnanç kadar güzel bir şey yok” dedi.
Kutlu Doğum Kutlu Doğum Haftası Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Sarıgül Peygamber 


Şişli Belediyesi ve Şişli Müftülüğü, Hz. Muhammed ' in (s.a.v) doğum yıldönümü dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası programı düzenledi. Kent Kültür Merkezi ' nde düzenlenen programa Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar ve çok sayıda kişi katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yaptığı konuşmada Hz. Peygamber ' in ahlakına dikkat çekerek, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın yaptığı etkinlikleri takdir ettiğini belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hz. Muhammed (s.a.v) ' in “Veren el, alan elden üstündür”, “Selam verelim, selam alalım, selamda rahmetin olduğunu unutmayalım”, “Komşusu açken tok olan bizden değildir” sözlerinin insanlık için yol gösterici bir rehber olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Sarıgül, “Yardımlaşma, dayanışma, birlik olma ve birbirimize menfaat bağıyla bağlı değil, inşallah merhamet bağıyla bağlı olalım. 3 günlük dünyada sevgiyi, barışı güzellikleri paylaşalım. Allah ' ım bu birliğimizi ve beraberliğimizi hiç bozmasın. Allah ' ım bizi çoluğumuzla çocuğumuzla inşallah şerde değil, hayırda yarıştırsın. Rabbim bizi hasetlerden, fesatlardan ve inşallah münafıklarında şerrinden korusun. İnanç kadar güzel bir şey yok. İnanç müthiş bir olaydır” dedi.
Şişli İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar da, “Hz. Muhammed ' in doğumu bir başkadır. Çünkü o, bize anamızdan, babamızdan, her şeyimizden daha üstündür. Bunu Kur ' an söylüyor. Bu böyle inanılmazsa iman olmaz. Çünkü o olmasa insanlık olmayacaktı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlardan oluşan koro, söylediği ilahilerle konuklara unutulmaz anlar yaşattı
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı