Kadir Gecesinde Cemaat Camilere Sığmadı

On bir ayın sultanı Ramazan ayının içinde bulunan Kadir Gecesi Bursa ' daki vatandaşlar tarafından huşu içinde idrak edildi. Mübarek gecede özellikle Ulucami gibi tarihi camiler büyük ilgi gördü.
Kadir Gecesi Peygamber 


Ulucami'de yaşanan yoğunluk sebebiyle erkekler cami içerisinde, kadınlar ise avluda namaz kıldı. Avlunun da yetmemesi üzerine bazı vatandaşlar sokak aralarında namaza durdu. Bursa'nın önemli manevi mekanlarından olan, Emir Sultan Cami ve türbesi ile tarihi Namazgah Cami de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Namazdan saatler önce tarihi mekana gelen vatandaşlar, türbe başında Kur'an okuyup dua etti. 600 yıllık Yeşil Cami ve türbesi de Kadir Gecesi'ni idrak etmek isteyen vatandaşlar için uğrak noktası oldu.

Kadri gecesi sebebiyle Sakal-ı Şerir vatandaşların ziyaretine açıldı. Bazı vatandaşlar cam içinde bulunan Peygamber efendimize ait Sakal-ı Şerif ' e dokunmak isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu. Teravih namazının bitmesinin ardından ziyaretçiler Sakal-ı Şerif ' i görmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı