Dünya Şampiyonu Hafızlardan Bursa'da Kuran Ziyafeti

Dünya şampiyonu hafızlar Bursa'da Kuran-ı Kerim ziyafeti verdi.Bursa Müftülüğü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Hafta dolayısıyla akşam namazı sonrasında Ataevler Şeyh Edebali Camisi ' nde Dünya Kur ' an okuma şampiyonu hafızlar cami cemaatini mest etti. Programda, Dünya Kur ' an Okuma Şampiyonu Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, İstanbul İstac Cami İmam Hatibi Dünya 1. ' si Bünyamin Topçuoğlu ve İstanbul Riva Cami İmam Hatibi Dünya Kur ' an okuma 2. ' si Mehmet Bilir, cami cemaatine Kur ' an ziyafeti verdi.
Şeyh Edebali Diyanet İşleri Başkanlığı 


Kur'an ziyafetine, Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz da katıldı. Çok sayıda çocuğunda katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Müftü Ayvaz, 1986 yılından bu yana Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutlandığını belirterek, ' Gayemiz, yeni yetişen neslimize camiyi, caminin önemini, fonksiyonlarını anlatabilmek, camilerimizi insanlarımıza tanıtabilmek. Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da Diyanet İşleri Başkanlığının olduğu yerlerde bu hafta kutlanmakta. Her yıl olduğu gibi bu yılda müftülük olarak hafta münasebetiyle düzenleyeceğimiz etkinlikleri planlayıp, sizlerin karşısına çıktık. Aslen Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien'in katılımı ile güzel bir program yapacağız” dedi.

Camide engellilerin daha rahat ibadetlerini yapabilmesi için asansör sistemini başlattıklarını ifade eden Ayvaz, “İbadetin yapılmasını kimse engelleyemez. Bu yüzden camiye güzel bir asansör sistemi kurduk. Bu sayede engelliler, kimseden yardım almadan ibadetini yapabilecek” diye konuştu.

Şeyh Edebali Cami İmamı Mehmet Yazar, insanların camiye daha fazla gelmesini sağlamak için bu tür programlara devam edeceklerini söyledi.
1 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı