Alman Britt Müslüman Oldu Reyhan İsmini Aldı

Alman uyruklu Bayan Britt Kırşehir İl Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Reyhan ismini aldı.Alman vatandaşı Bayan Britt İl Müftülüğünde düzenlenen İhtida töreninde Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Şehadet İslam Diyanet İşleri Başkanlığı Müslüman Peygamber 


Kırşehir il Müftülüğüne müracaat eden Alman Asıllı Britt (35) Müslüman olduktan sonra Reyhan ismini aldı. İl Müftülüğünde yapılan ihtida merasimi neticesinde Müslüman olarak Reyhan adını aldı. İl Müftüsü Mustafa Balık, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Koç, Personel İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Bahtiyar Şahin ' in de hazır bulunduğu İhtida töreninde oldukça heyecanlanan Reyhan ismini alan bayan duyduğu memnuniyeti eşiyle paylaştı.

Müftülükte Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olan Britt ' e, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kuran-ı Kerim, Diyanet İslam İlmihali ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplardan hediye olarak verildi. Kendisine sorulan sorulara; ' İslam dinine geçtiğim için çok mutluyum, Müslüman olarak gerçek huzuru buldum, Müslüman olmaktan gurur ve mutluluk duydum” diyerek cevap verdi.

İl Müftüsü Mustafa Balık , Reyhan hanımın İslam dinini araştırdığını ve neticede kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini, bu kararından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi.
15 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı