Sel Sularına Böyle Kapıldı

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, kent genelindeki 115 kamerayla, bütün şehri kontrol altında tutuyor. MOBESE Kameralarına zaman zaman ilginç görüntülerde yansıyor.
Polis Sağanak Yağış Emniyet Müdürlüğü Mobese Kameraları 


Çanakkale ' de uygulanan MOBESE sistemi, kentteki asayiş olaylarının da azalmasını sağladı. MOBESE kameralarının, hem suçun oluşmasını önlemede, hem de olayların aydınlatılmasında önemli rol oynadığını söyleyen İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, “Uzun süredir kullandığımız MOBESE Kameralarını daha da geliştirdik. Şu an Çanakkale ' de 115 MOBESE kamerası var. Bunların yanında 11 noktada Plaka Tanıma Sistemi, 2 noktada Elektronik Denetleme Sistemiyle vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Bizim için önemli olan, suçu daha oluşmadan önleyebilmek. Bu anlamda MOBESE kameralarının çok faydası oluyor. Meydana gelen suçların aydınlatılmasında da MOBESE ' nin önemli rolü var. Ana caddelerde yapılan uzun süreli parkların takibini de yine MOBESE kameraları aracılığıyla yapabiliyoruz” dedi.

Şehrin İzmir ve Bursa istikametlerinden girişinde bulunan Elektronik Denetleme Sisteminin, ölümlü ve yaralamalı kazaların sayısını azalttığını da söyleyen Emniyet Müdürü Bektaş, sürücülerde ' Şehir içerisinde 50 KM Hızla gidilmesi gerekir ' bilincinin bu şekilde yerleştiğini de söyledi. Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarında, uzun süreli park etmenin yasak olduğu noktalarda da, araçların park süresi yine MOBESE Kameraları aracılığıyla takip edilebiliyor. Yine bu sayede görüntülenen park ihlalleri, Trafik ekipleri aracılığıyla engelleniyor.

' SUYA KAPILAN VATANDAŞIN GÖRÜNTÜSÜ MOBESEDE '

MOBESE kameraları, sadece asayiş olaylarında kullanılmıyor. Zaman zaman, ilginç görüntülerde yine bu kameralar aracılığıyla kaydediliyor. Mayıs ayında meydana gelen sağanak yağışta, göle dönen yolda bir vatandaşın verdiği mücadele, MOBESE Kameralarınca görüntülendi. Kendisini bir anda suların içerisinde bulan vatandaş, kaldırımdan inişte ayağı takılınca, sel sularına dalıyor. Dengesini sağladıktan sonra yeniden yürümek isteyen vatandaş, bir kez daha kendisini suların içinde bulunca, uzun süre bu şekilde kalıyor. Bir süre sel sularının içerisinde yatan vatandaş, daha sonra yoluna devam ediyor.

'DUR' İHTARINA UYMAYAN SÜRÜCÜ YAKALANDI

İnönü caddesi üzerinde, polisten kaçan bir aracın takibi de yine MOBESE kameralarına yansıdı. Polis, ' DUR ' ihtarına uymayan sürücüyü yakalamak için çareyi ters şeride girmekte buldu. Ters yönden giderek aracın önüne çıkan ekip, kaçan sürücüyü bu sayede yakalamayı başardı.Çanakkale ' nin çeşitli noktalarında meydana gelen trafik kazaları da yine MOBESE kameralarına yansıdı.
14 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı