Şanlurfa'da Davaro Filmi Gerçek Oldu

Şanlıurfa ' da bir atın tarlada otlamasından çıkan kavgada 2 kişi öldü, 3'ü çocuk 4 kişi ise yaralandı.Olay saat 10:00 sularında merkeze bağlı kabahaydar köyünde meydana geldi. İddaya göre köy ağasının oğlu olduğu iddia edilen A.A.' nın tarlasına köyde ikamet eden Kaş ve Dönmez ailesinin atları girerek otlamaya başladı. Ardından Ateş, Kaş ve Dönmez ailesi arasında sözlü tartışma başladı ağaoğlu olduğu iddia edilen A.A belinde taşıdığı tabancayla Halil Dönmez ve Abdullah Kaş'a kurşun yağdırdı. Köy civarında bulunan üç çocuk hafif yaralandı kurşunlardan biri de İsmail Dönmez'e isabet etti.
Celalettin Güvenç Jandarma Şanlıurfa Valisi İsmail Dönmez 


Ağır yaralı olarak sivil araçlarla hastaneye kaldırılan Halil Dönmez ve Abdullah Kaş hayatını kaybetti İsmail Dönmez ise hastanede yoğun bakıma alındı. Bölgede bulunan üç çocuk ise hafif sıyrıklarla ölümden döndü.

Olayı gerçekleştiren A.A ise kendi aracıyla olay yerinden uzaklaştı. Olayı duyan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve jandarma alay komutanı albay emin dursun köye gelerek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Vali güvenç, yaralanan ve ölümden dönen çocuklardan bilgi alırken köylülere ' kanı kanla yıkamayın devlet gerekeni yapacak herkeste silah var ama ben Urfa ' ya geldiğimden bu yana kimseye silah izni vermedim, kaçan şahsı yakalamak için jandarma gerekeni yapacak belki yüreğinize su serpilir bu vesileyle ' dedi.Vali Güvenç ve Jandarma komutanı Emin Dursun daha sonra köylülerle olay hakkında bilgi aldıktan sonra ayrıldı.

Öte yandan jandarma ekipleri köyle geniş güvenlik önlemi alırken olayla ilgili soruşturma başlattı.Kaçan şahıs hakkında yakalanması için çalışma başlattı.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı