Paraşütçü Denize Böyle Düştü

Fethiye ' nin Ölüdeniz Beldesi ' ne yamaç paraşütü eğitimlerini artırmak için gelen Kenyalı Ressam Mark Likini (45) Babadağ ' dan yaptığı uçuşun ardından Ölüdeniz semalarında “vingavur” çalışması yaparken, ipleri karışınca kapanan paraşüt nedeniyle yedek paraşütü bile açamadan denize düştü. Kenyalı paraşütçü, kıyıda bekleyen plaj görevlileri tarafından botla kurtarıldı.
Ölüdeniz Paraşütçü 


Babadağ ' ın 1700 metrelik uçuş parkurundan başarılı şekilde uçuşa geçen Kenyalı Ressam Mark Likini, Ölüdeniz semalarına geldiğinde “vingavur” denilen çalışmayı yapmaya başladı. Gökyüzünden spiral dönüşler yaparken, plajdaki yerli ve yabancı turistler de izliyordu. Bir anda ipleri karışan paraşüt, kapanınca irtifa kaybeden Kenyalı Ressam Mark Likini, kıyıya 200 metre uzaklıkta denize düştü. Plaj görevlileri, botla yardımına koşup, Kenyalı Ressamı boğulmaktan kurtardı. Burnu bile kanamayan paraşütçü için motorize sağlık ekibi de gelmesine rağmen Kenyalı turistin durumu iyi.

“Yıllardır paraşüt eğitimi alıyorum. Spiral çalışması yaparken, paraşütüm kapandı. Denize düştüm” diyen Mark Likini, “Kaç metre yüksekten düştüğümü bilmiyorum. Ancak korkmadım. Çünkü hocam ayrı bir botla beni izliyordu” şeklinde konuştu.
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı