Muşta Okullar Tatil Olacak Mı? Okullara Kar Tatili Var Mı, Yarın Okullar Tatil Mi?

Muş'ta okullar tatil olacak mı? Okullara kar tatili var mı, Yarın okullar tatil mi? Muş ' ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, okullar ise pazartesi gününe kadar tatil edildi.
Karayolları Bitlis Pegasus 


Dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle 301 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda aksamalar meydana geldi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı şehir merkezinde 30 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde ise bir metreye ulaştı. Kar yağışı sebebiyle Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Diyarbakır, Muş-Erzurum ve Muş-Ağrı karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, Muş-Kulp karayolunun ise ulaşıma kapandığı bildirildi. Karayolları 112. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, ekiplerin Muş-Kulp karayolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü, ancak tipi ve fırtına sebebiyle yolun hemen ulaşıma kapandığını söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise, il genelinde 301 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Kar yağışının etkili olduğunu kaydeden Yentür, “Kar yağışı ulaşımda çok önemli aksamalara sebebiyet veriyor. Ekiplerimiz köy yollarında ulaşımı sağlamak için aralıksız çalışmaktadır” dedi.

HAVA ULAŞIMINA KAR ENGELİ

Anadolu Jet ' e ait TK 7088 sefer sayılı Ankara-Muş ile 2692 sefer sayılı İstanbul-Muş seferleri ve Pegasus Hava Yolları ' na ait İstanbul-Muş uçak seferleri olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Muş merkezde yatılı bölge okulları hariç, ilk ve orta dereceli okullar bugün öğlenden sonra ve yarın gün boyu tatil edildi. Kamu kurum ve kuruşlarında çalışan engelli, hamile, emziren bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalığı olanların ise 12-13 Aralık tarihlerinde idari izinli sayılacakları bildirildi.

12 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı