Mersin'de Fuhuş Operasyonu

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda, fuhuş yaptıkları ve yaşı küçük çocukları zorla fuhuşa sürükledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 70 kişinden 24'ü adliyeye sevk edildi.
Mersin Çevik Kuvvet Devlet Hastanesi Emniyet Müdürlüğü 

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları istihbari bilgiler doğrultusunda yaklaşık 9 ay süren teknik takibin ardından 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 36'sı şüpheli, 34'ü de mağdur kadın olmak üzere 70 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada bazı elektronik malzemeler ile bir miktar uyuşturucu ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan şüphelilerden 46'sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 24'ü bu sabah adliyeye sevk edildi. Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğinde Mersin Devlet Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra Mersin Adliyesi'ne götürüldü. Ele geçirilen zanlılar arasında, öz kızını pazarlayan bayan ve erkeklerin olduğu ileri sürülürken, şebekenin bazı elemanların 10 yaşı küçük kız çocuğunu kendilerine aşık ederek fuhuşa sürükledikleri iddia edildi. Yaşları 16-17 arasında değişen kızların, ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Bu arada, aynı olayla bağlantılı olarak daha önce yapılan ara operasyonda yakalanan 3 kişinin yaşı küçük 7 çocuğa fuhuş yaptırdıkları, örgütlü olarak mağdur bayanları zorla fuhşa sürükledikleri, internet siteleri üzerinden kadın pazarladıkları iddiası ile tutuklandığı belirtildi.
19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı