Masaj Salonlarına Baskın

Bursa ' da Osmangazi Belediyesi, son yıllarda sayıları artan masaj salonlarına yönelik denetimlerini artırdı. Çok sayıda masaj salonunu denetleyen ekipler, evrak eksikliği olan salonları mühürledi.
Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi Belediyesi Zabıta 


Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, masaj salonlarına yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İşletmelerin ruhsat ve çalışma izinlerinin yanı sıra bu salonlarda çalışan personelin çalışma ve sigorta belgelerini kontrol eden ekipler, gayri sıhhi müessese özelliği taşıyan mekanların hijyen kurallarına uyup uymadıklarını da gözden geçiriyor.

Zabıta ekiplerinin son denetimine Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çoban da katıldı. Altıparmak ' ta faaliyet gösteren çok sayıda masaj salonunu denetleyen ekipler, evrak eksikliği olan salonları mühürledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2012 yılında bu salonlara yönelik 246 denetleme gerçekleştirildiğini belirterek, toplumun hassasiyet gösterdiği konularda belediye olarak gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Son yıllarda bu salonlara yönelik kamuoyunda oluşan olumsuz izlenime dikkati çeken Başkan Dündar, herkesin var olan kurallara göre davranma mecburiyeti olduğunu vurguladı. Yapılan denetimlerde ruhsatsızlık nedeniyle 166 işlem yapıldığını, sağlık muayenesi olmayan çalışanlara yönelik de 46 cezai işlem uygulandığını aktaran Dündar, “Ruhsata aykırı çalışanlara yönelik 9, kapatma saatine uymayanlara 5, temizliğe riayet etmeyenlere 13 ve hafta tatili kanununa uymamaktan da 7 cezai işlem gerçekleştirildi” dedi.

20 İŞYERİ MÜHÜRLENDİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, halk sağlığının korunması ve halkın huzurunun sağlanması için sürdürülen denetimlerin aralıksız devam edeceğini anlatırken, masaj salonlarının belli bir disiplinle faaliyetlerini sürdürmeleri noktasında kararlılıkla yasaları uygulamayı sürdüreceklerini kaydetti. Halen Osmangazi sınırları içinde 41 ruhsatlı salon faaliyetini sürdürürken, 20 işyerinin mühürlendiği ve 10 işyerinin ruhsatının ise iptal edildiği bildirildi. 2012 yılı içinde bu salonlarla ilgili yapılan 166 işlemin 50 ' si ruhsatlandırma olarak gerçekleşirken, 51 devir, 25 kapatma gerçekleşti. 40 defa da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı