Konya'da Minibüs Evin Bahçesine Daldı

Konya ' da alkollü sürücünün kullandığı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüjde ki ağaca ardından da bir evin bahçe duvarına çarptı. Deprem korkusuyla uykularından uyanan ev sakinleri, bahçedeki ağaç sayesinde minibüsün evlerine girmemesi üzerine ölümden döndü.
Deprem 


Kaza, saat 01.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Ahmet Hamdi Göğüs Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Serdar Ö. (34) idaresindeki 42 KB 572 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Refüjde ki ağaca çarptıktan sonra yön değiştiren minibüs, kaldırımları aştıktan sonra Bülent Aktaş ' a ait evi duvarına çarptı. Duvarı parçaladıktan sonra bahçeye giren minibüs, başka bir ağaç sayesinde durabildi. Kaza sonrası minibüsün sürücüsü Serdar Ö. ile yanında bulunan Ayhan G. yaralandı. Aşırı derecede alkollü olduğu öne sürülen minibüs sürücüsü, taşkınlık yapınca polisler tarafından elleri kelepçelendi. Ambulansa güçlükle bindirilen alkollü sürücü, yatırıldığı sedyede polislere tekme salladı. Yaralılar ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası deprem korkusuyla uyandıklarını belirten ev sahibi Bülent Aktaş, sürücünün ağaca çarptıktan sonra evlerinin duvarına çarptığını ifade etti. Gürültüyle birlikte uyandıklarını belirten ev halkı da, bahçedeki ağacın sayesinde minibüsün çocukların bulunduğu eve giremediğini kaydetti.

Kaza sonrası duvarın parçaları evin avlusunda bulunan park halindeki bir otomobile de zarar verdi. Minibüste yapılan incelemede içki şişelerinin bulunması da dikkat çekti.Olay yerine gelen çekici görevlisi de, bahçeye giren minibüsü çıkarmak için uzun süre uğraş verdi. Halat bağlayarak minibüsü çıkarmaya çalışan görevli, aracına biraz fazla yüklenince halat makarası yerinden koptu. Bunun üzerine olay yerine vinç çağrıldı.

Hastaneye kaldırılan sürücüye ölçüm yapılamadığı ve aşırı derece de alkollü olduğu ifade edildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı