Kahramanmaraş'ta Otobüs Devrildi: 5 Ölü

Kahramanmaraş ' tan Gaziantep ' in Nurdağı ilçesindeki Ökkeşiye Hazretlerinin kabrini ziyarete giden vatandaşların bulunduğu yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre biri çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.
Tuncay Akkoyun İl Sağlık Müdürü 


Alınan bilgilere göre kaza, saat 9.30 sıralarında Kahramanmaraş-Adana Karayolu ' nun 14. Kilometresindeki Çakallı mevkisinde meydana geldi. Kahramanmaraş ' tan bir grup vatandaş 46 KT 218 plakalı otobüsü kiralayarak Gaziantep ' in Nurdağı ilçesinde bulunan Ökkeşiye Hazretleri ' nin kabrini ziyaret etmek için yola çıktı.

Sürücüsü henüz belirlenemeyen otobüs, Çakallı mevkisine geldiğinde havanın yağışlı olması nedeniyle direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu devrilerek tarlaya yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre araç sürücüsünün de içerisinde bulunduğu ve biri çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı.
Bu arada Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı ve İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil ' de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundular.

Kaza nedeniyle yoğunlaşan yolda ulaşım, jandarma ve polis ekiplerinin kontrolünde sağlanıyor. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı