Kadınlara Zorla Fuhuş Yaptırıyorlar

Kocaeli'de yoksul kadınları fuhuş bataklığına sürükleyen, çalışmak istemeyen kadınlara da türlü işkenceler yapan fuhuş çetesi çökertildi. Gözaltına alınan 16 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi.
Gürcistan Fuhuş Operasyonu Türkmenistan Fuhuş Çetesi 


Kocaeli'de polis uzun zamandır takibinde olduğu fuhuş çetesini çökertti. Operasyon kapsamında 4'ü yabancı uyruklu 30 kadın fuhuş bataklığından kurtarıldı. Alınan bilgilere göre, İzmit Merkez'de oteli bulunan Osman H.'nin (42) liderliğini yaptığı çete, zor durumda olan, maddi durumu iyi olmayan kadınları iş bulma vaadiyle kandırarak kendilerine ait otel ve masaj salonunda işe alıyordu. Kadınlar, bir süre sonra şantaj yapılarak fuhuşa zorlandı. Masaj salonu, otel ve kiralanan farklı adreslerdeki dairelerde fuhuş yaptırılan kadınlar, belli periyotlarda yüzleri eskidiği için değiştiriliyordu. Çalışmak istemeyen kadınlara ise saç maşası ve vücutlarında sigara söndürülerek işkence yapıldı. Çetenin elinden kaçan bir kadının dövülerek beli kırıldı. Aynı günde bir çok kişiyle beraber olmaya zorlanan kadınlar üzerinden günde 1000 TL para kazanan çete üyeleri, fuhuşa zorladıkları kadınlara 20 TL para verdikleri öğrenildi. Bir mağdur kadının çeteye 1,5 ayda 20 bin TL kazandırdığı, çetenin elinden kaçtıktan sonra ise silahla tehdit edilerek tekrar çalıştırılmaya zorlandığı belirtildi.

Polis, 6 aylık takip sonunda ilk olarak Gürcistan ve Türkmenistan uyruklu 4 kadının ifadesini almaya başladı. Ancak kadınlar korktukları için ifade vermeye çekindi. Polis de bunun üzerine televizyonda yayınlanan ve yabancı uyruklu kadınların fuhuş bataklığına itilmesini anlatan Uçurum adlı diziyi izlettirdi. Diziden etkilenen kadınlar, gözyaşları içinde başlarından geçen herşeyi polis ekiplerine anlattı. Mağdur kadınların büyük çoğunluğunun evli olduğu, kazandıkları paraları da evlerini geçindirmek için ülkelerinde çalışmayan kocalarına yolladıkları öğrenildi. İfadelerin ardından harekete geçen ekipler Gölcük, Bursa, Körfez, Derince ve İzmit'te eşzamanlı düzenlenen operasyonla çete üyesi 19 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan 19 kişiden Osman H., Bayram D. (40), Çiğdem D.(32), Mehmet M. (22), Sevgi K.(30), Ferdi B.(31), Abdullah K.(26), Mehmet G.(27), Sinan I.(26), Ömer K.(29), Tevfik D. (24), Numan M.(20), Yalçın E.(37) adliyeye sevk edilirken; Halil A.(23), Gökhan M.(32), Engin E.(33), Mustafa C.(29), Selçuk C.(29) ve Oya M.(28) polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı