İzmir Sele Teslim Oldu

zmir ' de sağanak yağışın ardından birçok ev ve işyerini su bastı.
Metro İstasyonu 


Kentte acil müdahale sağlayan birim ve şubelerde de su baskınlarına neden oldu. İtfaiye Daire Başkanlığı ' na bağlı Koordinasyon AKS Kurtarma Merkezi de sular altında kaldı. Metro istasyonları sular altında kaldı, vatandaşların sel sularına karşı yöntemleri ise doğa sporlarını aratmadı.

İtfaiye Daire Başkanlığı ' na bağlı Koordinasyon AKS Kurtarma Merkezi ' nin sular altında kalması üzerine ekipler su tahliye işlemlerini başlattı. Merkeze bağlı araçların yaklaşık 2 metre su seviyesi içerisinde oldukları görülürken ekiplerin uzun bir süre hizmet veremediği öğrenildi.

DOĞA SPORLARI DEĞİL YAĞMUR SULARINDAN KAÇIŞ

Yağmur nedeniyle birçok vatandaş ve öğrenci iş yerleri ve okullarına gitmek için kullandıkları toplu taşıma araçlarının yoğun trafik sıkışıklığından kurtulmak için çareyi metro istasyonlarını kullanmakta buldu. Basmane Metro İstasyonu sular altında kaldı. İstasyonlar dere görünümünü aratmadı. Metro seferlerinin durdurulması üzerine vatandaşlar sel sularından korunmak için Hila İstasyonu ' nda güvenlik amaçlı kurulan demir korkuluklara tırmanarak dışarı çıkabildi.

İzmir Konak Yenişehir ' de bulunan Kemer Alt Geçit güzergahında da yağmur sularında üç araç sular altında kaldı. Kritik noktalara müdahale eden İtfaiye Daire Başkanlığı ' na bağlı Koordinasyon AKS Kurtarma Merkezi ekipleri olay yerinden bir aracı sular içinden çıkarabildiler diğer iki araç için ise çalışmalarının devam ettiği görüldü.

Ekiplerin kritik bölgelerdeki çalışmaları devam ediyor.
25 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı