İzmir'de Göle Dönüşen Yollarda Kazlar Yüzdü

İzmir ' de sabah saatlerinde şiddetlenen kuvvetli sağanak yağış, hayatı felç etti. Ev ve iş yerleri sular altında kalırken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı. Göle dönüşen yollarda kazlar yüzdü, bir iş yeri dükkanına “Gölde Köfte” kağıdı asarak durumu protesto etti.
Mersinli Aziz Kocaoğlu Münih Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi 


EV VE İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA KALDI
İzmir ' i etkisi altına alan sağanak yağış, vatandaşları zor durumda bıraktı. Konak ilçesine bağlı Mersinli Mahallesi ' nde bulunan ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yağmur sularını yola boşaltmaya çalıştı. Mahalle muhtarı, zor durumda kalan vatandaşları tek tek ziyaret ederek onlara yardım ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' na tepki göstererek, “İzmir ' in göbeği burası. 15 yıldır Büyükşehir Belediyesi ' ne yazmadığım dilekçe kalmadı. Başkan Aziz Kocaoğlu ' nu Mersinli ' ye getiremedik. 15 yıldır mahalle muhtarıyım şu vatandaşların çektiği çile bakın. Sen gelmezsen kime anlatacağız derdimizi. Vatandaşla perişanım neredesin sen de seçilmişsin ben de seçilmişim” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ MİKROP KAPACAK”
Her sene eşyalarının sular altında kaldığını ve evlerinin mikrop yuvasına döndüğünü belirten vatandaşlar, “Oy oy dedikleri zaman vaade bulunuyorlar oy alınca hiçbir şey yapmıyorlar. Küçücük çocuklarımız var. Mikrop kaptıkları zaman ne yapacağız” diyerek yakındı. Yağmur yağacağını ve evinin sular altında kalacağını bildiği için Münih biletini iptal ettirdiğini söyleyen bir vatandaş ise “Gidemedim belki de işimi kaybedeceğim. Gitseydim bu ev ne hale gelirdi” diye konuştu.

KAZ, GÖLE DÖNÜŞEN YOLDA YÜZDÜ
Göle çevrilen yollarda ise kazlar yüzdü, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Kazını sokağa salarak yüzdüren bir vatandaş, “Her sene böyle oluyor. Kimse gelmiyor arıyoruz ama gelmiyorlar. Evin içi su dolu” dedi. İş yeri sular altında kalan bir vatandaş ise kendi imkanlarıyla suyu dışarı boşaltamadıklarını belirterek yardı m talep etti.

25 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı