Hırsızlık Anı Saniye Saniye Kamerada

Adana'da bir kuyumcunun camını taşla kırıp 3 saniyede 5 bilezik çalan 4 zanlı polis tarafından 10 dakika da yakalandı. Zanlılar hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Emniyet Müdürlüğü 


Edinilen bilgiye göre, olay 11 Mart 2013 günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre saat 10:43'te kuyumcunun önüne gelen iki kişi yaklaşık 50 saniye bekleyip yavaş yavaş kuyumcuya yaklaştı. Daha sonra ise kuyumcuya yaklaşan iki kişiden biri cama taş atıp kırarak 3 saniye içinde 5 bilezikleri alıp kaçtı. Bu anlar kuyumcunun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kuyumcu soygunun ardından hemen polisi aradı. Haber merkezi hemen o mahalleye yakın yunus ekiplerini yönlendirdi. Yunus ekipleri ile kuyumcuyu soyup kaçan zanlılar arasında kovalamaca başladı. Zanlılar yaklaşık soygundan 10 dakika sonra kaza yaparak altınlarla birlikte yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirildi. Burada yapılan sorguda zanlıların A.F. (17), F.O. (15), Çağrı Ö. (19) ve Mehmet Emin A. (18) olduğu belirlendi. İki kişinin yaşı küçük olduğu için sorgulanmak üzere çocuk şube müdürlüğüne götürüldü. Şahıslar sorgularında kiraladıkları araçla kaza yaptıklarını bu nedenle 20 bin lira borçları olduğunu, Şakirpaşa Mahallesi'nde kuyumcudan hırsızlık yapan arkadaşlarının serbest kalmasından cesaret alarak borçlarını ödemek için kuyumcu soyduklarını söyledi. Zanlılar sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında Çağrı Ö.'nün basın mensuplarına gülümseyerek poz vermesi dikkat çekti. Zanlılardan yaşı büyük olan iki şahıs tutuklanırken diğer şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soyguna karışan 17 yaşındaki A.F.'nin 14 Ocak 2013'ten buyana kayıp olduğu, ailesi tarafından arandığı tespit edildi. Şahıs serbest kalınca ailesine teslim edildi. Bu arada diğer şahıslarında hırsızlık ve diğer suçlardan kaydı olduğu, 2 şahsında işyeri kurşunlamasından arandığı belirlendi.

13 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı