DEAŞ’ın tank bakımcısı tutuklandı

Tekirdağ'da inşaatta çalıştıkları sırada yakalanan 4 DEAŞ üyesi ve DEAŞ'ın tank bakımlarını yaptığı öğrenilen Abdurahman A. isimli terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.
Türkiye Suriye Tekirdağ Emniyeti 


Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ ' da polis ekipleri, tarafından yolda yapılan kontroller sonucunda durdurulan bir araçta DEAŞ ' la bağlantısı olduğu tespit edilen ve Suriye ' de DEAŞ ' e ait tankların bakımını yapan Abdurrahman A. adlı şüpheli şahıs yakalanarak adliyeye sevk edilmişti. Abdurahman A. ' nın ardından Tekirdağ ' ın Çorlu ilçesinde yapılan DAEŞ operasyonunda inşaat alanında çalışan ve DEAŞ üyesi oldukları tespit edilen A.T., A.M., A.H. ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Abdurahman A., ve sonrasında gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevi gönderildi.

Yakalanınca babasını da ele vermişti
Öte yandan, Suriye ' den yasa dışı yollardan Türkiye ' ye giren Abdurrahman A. ' nın ifadesinde babası Temir Abu Y. ' nin de bir dönem rejim yanlısı askeri gruplar içinde faaliyetlerde bulunduğunu söyleyince, polis ekipleri Temir Y. ' nin de DAEŞ içinde tank sürücüsü olarak görev aldığını tespit etti. Tekirdağ Emniyeti ' nin yaptığı soruşturmada elde edilen bilgilerin Hatay ' la paylaşılması üzerine baba Temir Y.'de gözaltına alınmıştı.
31 Temmuz 2017 Pazartesi günü yayınlandı