Canan Karatay Da Telefonda Dolandırıldı

Diyetisyen Canan Karatay, kendilerini telefonda polis diye tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Karatay ' ı 50 bin dolar ve 10 bin Türk Lirası dolandırdığı tespit edilen 2 kişi suçüstü yakalandı.
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Türk Lirası Canan Karatay Dolandırıcılık Kalamış 


Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, teknik takibe takılan Adana'daki bir şebeke liderinin, dün İstanbul'daki 2 kuryeyi önce Balat'a sonra Kadıköy'de bir parka yönlendirerek, telefonda dolandırılan bir kadının bıraktığı paraları aldırmak istediğini belirledi. Kuryeyi takibe alan polis, zanlıları Kalamış Parkı ' nda suçüstü yakaladı. Yapılan üst aramasında 50 bin dolar ve 10 bin Türk Lirası ele geçirildi. Gözaltına alınan Ahmet Ö. (31) ve Mehket K'nın (22), mağdura Balat'ta telefon aldırdığı belirlendi. Bunun üzerine Balat'taki telefon bayilerini tek tek gezen polis ekipleri, telefonu alan kişinin diyetisyen Canan Karatay olduğunu tespit etti. Karatay'ın evine giden polis ekipleri, dolandırıldığını söyleyip, şüphelilerin yakalandığını bildirdi.

Gayrettepe ' deki Asayiş Şube Müdürlüğü ' ne gelen Canan Karatay, zanlılardan şikayetçi oldu. Emniyet çıkışında açıklama yapan Karatay, “Beni telefonda polis ve savcı olduğunu belirterek arayan kişiler, PKK ya yönelik düzenlenen bir operasyonda kimlik bilgilerimin ve banka hesaplarımın örgüt tarafından kullanıldığını söylediler. Dolandırıcılar, bilgilerimi kullanan teröristlerin yakalanması için hesabımdaki paraları kendilerine teslim etmemi istediler. Telefonunum şarjı bitmek üzereydi Balatta yeni telefon aldım. Bende onlara inandım önce 20 bin dolara ve 10 bin lirayı Balat'ta bir sokağa bıraktım devamda da 30 bin doları Kadıköy'de bir parka bıraktım. Bugün eve gelen polisler dolandırıldığımı ve şüphelilerin paralarımla beraber yakalandığı bana söylediler. Bende dolandırıcılardan şikayetçi olmak ve paralarımı almak için buraya geldim ' dedi.

Canan Karatay, basın mensuplarına verdiği açıklamanın ardından eşi ile birlikte polis otosuna binerek emniyetten ayrıldı. Paraların, savcılık incelemesinden sonra Karatay ' a teslim edileceği belirtildi.
31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı