Ardahan’da Soğuk Hava Yerini Kar Yağışına Bıraktı

Ardahan ' da etkili soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Vatandaşlar Ardahan ' da güne karla uyandı.Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca etkili oldu. Kar yağışı Ardahan ' ı tamamen beyaza bürüdü. Güne karla merhaba diyen vatandaşlar, kar yağışı altında, işyerlerine gitmek zorunda kaldı. Özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde yağan kar sürücülere zor anlar yaşattı.
Doğu Anadolu Melih Gökçek 


Kar yağışı nedeniyle köylüler ekim işine ara verdi. Sulakyurt Köyü halkından Mustafa Gökçek, ' Bugün Nisan ayının 18 ' i, Doğu Anadolu bölgesinde Ardahan ' da kar yağıyor. Bizim eskilerin bir tabiri var kork abrelin beşinden öküzü ayırır eşinden kurdu kuşu doyurur leşinden adlı bir laf var. Gördüğünüz gibi bugünde aynen o laf gerçekleşmiş durumda. Batıda inasanlar denize girerken biz doğuda halen karla mücadele ediyoruz. Gördüğünüz gibi ilköğretim çocukları halen daha kartopu oynuyor. ' dedi.

İbrahim Örs isimli çiftçi ise, ' Kar yağıyor. Ekinleri ekemedik ve mağdur kaldık. ' diye konuştu.

Melih Gökçek Hakkında
Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazeteci...
devamı
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı