Antalya’da Balkon Çetesi Çökertildi

Antalya ' da evlerin zemin ve asma kat balkonlardan girerek hırsızlık yaptıkları belirlenen 9 kişi gözaltına alındı.Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Muratpaşa ilçesinde artan hırsızlık olaylarının ardından geniş çaplı bir inceleme başlattı. Ekipler, hırsızlık olaylarının yaşandığı bölgelerde bulduğu deliller ışığında hırsızlık çetesini tespit etti. Yaklaşık 1.5 ay teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, evlerin asma kat ve giriş katlarının balkon kapılarından girerek hırsızlık yapan çeteyi suçüstü yakaladı. E.A.(27) liderliğindeki, S.Ç.(24), S.B.(35), Ö.A,(26), Ş.Ç.(38), N.P.(25), A. O.(22), T.D.(25), R.G.(24) 9 kişilik hırsızlık çetesi gözaltına alındı. Zanlıların bu operasyon kapsamında 15 hırsızlık olayına karıştığı ve önceden hepsinin hırsızlıktan sabıkasının olduğu öğrenildi. Zanlıların ayrıca hırsızlık yaptıkları yerleri önceden belirledikleri ve güvenlik kamerasının bulunmadığı yerleri seçtikleri bildirildi. Zanlıların çaldıkları malzemeleri motosiklet veya kendi otomobilleri ile taşıdıkları ve hepsinin uyuşturucu madde kullandıkları ileri sürüldü.
Emniyet Müdürlüğü 


Zanlıların, 6 adet LCD televizyon, 5 adet laptop, 1 adet notebook, 1 adet av tüfeği,32 adet kartuş,13 adet 9 milimetre çapında tabanca mermisi, 11 adet kol saati, 2 adet bilgisayar içinden sökülmüş hard disk, 2 adet dijital fotoğraf makinesi, 1315 adet kaçak sigara, bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Zanlıları karıştıkları 15 hırsızlık olayının 8 ' inde müştekilere ait hırsızlık malzemelerinin müştekilere verildiği diğer malzemelerin ise sahiplerine teslim edileceği belirtildi.Zanlılar, ' Suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında hırsızlık yapmak ve yaptırtmak ' suçlamalarıyla emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.Operasyon kapsamında yapılan ara yakalamalarda Adliyeye çıkartılan G.K.(30), A.A.(20), K.Ş.(24) ve K.K.(24) tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı