Antalya'da 5 Kişi Selde Mahsur Kaldı

Antalya'da sel sularından dolayı kamyonetinde ve evinde mahsur kalan 5 kişiyi itfaiye kurtardı.Antalya ' da sabah saatlerinde başlayan yağış, zaman zaman yerini gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı. Yollar göle dönerken çok sayıda araç yolda kaldı.
Allah 


Kepez ilçesinde Duraliler deresinin taşması sonucu 3 araç sel sularında mahsur kaldı. Trafik ekipleri yolu araç trafiğine kapattı. Araçtakiler çevredekiler tarafından güçlükle çıkartılırken bir kişi aracında mahsur kaldı. Yaklaşık 30 dakika aracında kurtarılmayı bekleyen kişinin yardımına itfaiye yetişti. Beline ip bağlayarak mahsur kalan kişinin yanına ulaşan, itfaiye can yeleğini giydirdikten sonra şahsı kıyıya çıkardı. Suda kalan diğer araçlar iş makineleri tarafından kurtarıldı.

Öte yandan etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 1311 sokaktaki bir müstakil evi de su bastı. Evin içi tamamen su dolarken eşyalar kullanılamaz hale geldi. Ev sahibi mevlüt, kendi imkanları ile eve ulaştı. Küçük çocuğunu kurtaran Mevlüt, eşini ve yakınları evden çıkartamadı. Olay yerine gelen itfaiye bot yardımı ile mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı. Kurtarılanlardan Hayriye Cimşir, ' Bizi kurtardığınız için Allah razı olsun. Komşuma yardıma gittim. Sular yükselmeye başladı. Eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yardıma gittim bende mahsur kaldım. Bize yardım edenlere çok sağ olsun” diye konuştu.

Ev sahibi Mevlüt Karaman suların yükselmesiyle birlikte eşyaları toplamaya başladıklarını belirterek, “ Şiddetli yağmur geldi, eşyaları toplamaya başladık ama sular yükselince evi su bastı. Çocuğumu kurtardım ama 4 kişi mahsur kaldı” dedi.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı